Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Fatty Acid Composition and Antioxidant Activity of Tricholoma Imbricatum and T. Focale
(2017)
Edible mushrooms are one of the important food source because of their tastes, and having high concentration of fatty acids and the other nutrients. In this study, fatty acid composition and antioxidant properties of ...
Kırşehir İlindeki Arılıklarda Nosema Hastalığının Belirlenmesi
(2017)
Bu çalışmada ergin bal arılarında Nosema ceranae ve Nosema apis sporlarının neden olduğu Nosema hastalığının Kırşehir ilinde bulunan kolonilerde varlığı ve dağılımının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada, Kırşehir ilinin ...
Akıllı Saat Algılayıcıları ile İnsan Hareketlerinin Sınıflandırılması
(2017)
Giyilebilir teknolojideki gelişmelerle birlikte ortaya çıkan cihazlar hızla gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. Özellikle sahip oldukları algılayıcılar, bu cihazların kullanışlılığını artırmaktadır. Bu çalışmanın ...
Bazı Inocybe (Fr.) Fr. Taksonlarının Morfolojik ve Moleküler Yöntemlerle Karakterizasyonu
(2017)
Dünyada birçok ekosistemde yayılış gösteren Inocybe, cins düzeyinde teşhisi kolay olmasına rağmen, morfolojik özelliklerinin birbirine yakın olmasından dolayı, tür düzeyinde tayini zaman alabilmektedir. Bu nedenle, Inocybe ...
Antibacterial and Antioxidant Activities of Liquidambar Orientalis Mill. Various Extracts Against Bacterial Pathogens Causing Mastitis
(2017)
Antibiotic resistance is being constantly developed worldwide. Coagulase Negative Staphylococci (CNS) and Staphylococcus aureus are common causes of bovine subclinical mastitis. Bioactive compound of medicinal plants shows ...