Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Effect of Chitosan Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Shelf Life of Deepwater Pink Shrimp
(Springer, 2017)
In this study, effect of chitosan films combined with orange (Citrus sinensis (L.) Osbeck) peel essential oil on the shelf life of deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris Lucas 1846) was aimed. Chitosan (CH) and ...
Current Situation and Hygiene Practices In Seafood Processing Plants in Aegean and Marmara Regions
(Ege Univ, 2009)
This study is performed to assess the production and hygiene situation of 25 seafood processing plants (total 10 province) operating in the Aegean and Marmara Regions of Turkey from where the majority of production and ...
İstanbul' da satılan karideslerin sodyum metabisülfit düzeyinin tespiti
(2007)
Bu çalışmada piyasada satılan karideslerdeki sodium metabisülfit kalıntı miktarını FAO/WHO’ nun belirlediği günlük makul vücuda alınabilir miktarı ile karşılaştırmak ve böylece hali hazırda uygulanan konsantrasyonun halk ...
Afyonkarahisar İlinde Eğitim Gören Lise Öğrencilerinin Balık Tüketim Davranışlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma
(Bülent Verep, 2020)
Bu çalışma Afyonkarahisar ilinde eğitim gören lise öğrencilerinin su ürünleri tüketim alışkanlıklarının ve tercihlerinin ortaya konulması amacıyla yapılmıştır. Anket sonuçlarına göre; öğrencilerin et tüketiminde, ilk ...
Denizel Kaynaklardan Elde Edilen Biyoaktif Maddeler ve Kozmetik Alanında Kullanımı
(2018)
Deniz suyu ve deniz canlıları her zaman insanlara sağlık ve güzellik getirmiştir. Bu canlıların terapötik etkileri çok eski çağlarda keşfedilmiştir. Son yıllarda organik yaşam ve doğal ürünlerin önem kazanmasıyla bu denizel ...
Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage
(Faculty Food Technology Biotechnology, 2014)
The effects of gelatin films enriched with laurel leaf essential oil on the quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage at (4 +/- 1) degrees C were examined over a period of 26 days. Fish ...
Effects of different thawing methods on fatty acid composition of cultured sea bass (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758)
(Ege Üniversitesi, 2022)
This study aimed to determine the potential changes in the fatty acid composition of frozen cultured sea bass (Dicentrarchus labrax) thawed at different environmental conditions. Sea bass fillets were thawed using four ...
Enteromorpha intestinalis’in besinsel kompozisyonunun belirlenmesi ve gıda amaçlı kullanımının tespiti
(2018)
Bu çalışmada Muğla Akyaka Kadın Azmağı'ından toplanan yeşil makroalg Enteromorpha intestinalis'in besinsel kompozisyonunun mevsimsel olarak belirlenmesi ve gıda amaçlı kullanımının tespiti amaçlanmıştır. Ortam koşulları ...