Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Buğdayda Yaprak Analiziyle Eksikliği Belirlenen Elementlerin Yapraktan Gübrelemeyle Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
(2016)
Deneme Tekirdağ koşullarında üretimi yapılanan Gelibolu, Enola, ZA-75, Krasunya ve Nina buğday çeşitlerinde kurulmuştur. Üreticimizin toprağa uyguladığı klasik taban ve üst gübresi uygulamasına ilave olarak farklı fenolojik ...
Ayçiçeğinin (Helianthus annuus L. cv. Palancı-I) in Vitro Tuzlu Koşullarda Gelişimi Üzerine Etil Metansülfonat (EMS) Uygulamalarının Etkisi
(2018)
Bu çalışmada, Palancı-I ayçiçeği çeşidi tohumlarına ait çekirdek içlerine dört farklı dozda (kontrol, % 1.0, 1.5 ve 2.0) etil metansülfonat (EMS) uygulanmış ve çekirdek içleri farklı NaCl dozu (0.0, 1.25, 2.5 ve 5.0 g/L) ...
Effects of Zinc Applications on Nutrient Contents of Up Ground Parts in Lentil (Lens Culinarismedic.) Varieties
(2018)
Legumes are an important source of protein, vitamins, minerals and complex carbohydrates in diets of a large number of people, especially in developing countries. Among legumes lentil is the second leading grain legume ...
Patojen olmayan fusarium türleri ile domateste Fusarium kök çürüklüğü hastalığının biyolojik kontrolü üzerinde bir araştırma
(2007)
Domateste Fusarium kök boğazı ve kök çürüklüğü hastalığını patojen olmayan Fusarium türleri ile kontrol etmek ama-cıyla farklı Gramineae türleri ve domates bitkilerinin rizosferlerinden izole edilen 40 farklı patojen olmayan ...
Tritikale (X Triticosecale Wittmack) Genotiplerinin ISSR-PCR Yöntemi ile Moleküler Düzeyde Tanımlanması
(2017)
Bu çalışmada, ülkemizde yaygın olarak üretimi yapılan dört tritikale çeşidi ve dört tritikale hattı arasındaki genetik uzaklık basit (sekans) baz dizilimi arası tekrarlamalar (ISSR) metodu ile incelenerek; kullanılan 16 ...