• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of dietary kefir on the growth performance, feed utilization and fatty acid profile of juvenile rainbow trout, Oncorhynchus mykiss

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (469.6Kb)

Tarih

2017

Yazar

Gümüş, E.
Kubilay, A.
Güney, S.
Güzel-Seydim, Z.
Kök-Taş, T.
Metin, S.
Uluköy, Gülşen

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

A study was conducted to determine the effect of feeding with diets containing kefir on growth performance and fatty acid profile of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Four isonitrogenous (450 g protein kg(-1)) and isocaloric (4325kcalkg(-1)) diets were prepared in trout feed to contain 0 (control), 20, 50 and 100 g kg(-1) kefir. Fish, initial weight of 46g, were randomly distributed into triplicate 520-L fibreglass tanks in freshwater flow-through system. Fish were fed at 4% of the body weight thrice a day for 12weeks. The results indicated that survival rate ranged from 97.14 to 100% without significant difference among treatments (p>.05). Whole-body moisture and lipid composition were significantly affected by diets containing different levels of kefir (p<.05), but no differences were determined in protein and ash. Furthermore, the fatty acid profile of flesh showed differences among the groups. The percentages of saturated fatty acid in the flesh lipid decreased, while 18:3n-3 and polyunsaturated fatty acids were increased at higher substitution levels of kefir grain. The present study showed that up to 100g kg(-1) supplementation of kefir in diets could be improve the fatty acid profile, especially PUFA, in fish flesh without adverse effect on the growth, feed utilization and survival rate of rainbow trout.

Kaynak

Aquaculture Nutrition

Cilt

23

Sayı

5

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/anu.12464
https://hdl.handle.net/20.500.12809/1814

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Koleksiyonu [72]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.