• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

An Example of the Use of Spectrophotometric Method: Determining the Carmine in Various Food Products

Tarih

2014

Yazar

Arslan, Zeynep Kubra
Aycan, Sule

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

As it is known, laboratory aided science teaching enhances the student success. Laboratory studies are used not only to teach the subjects in the schedule, but also to determine the additives in food products. There are many food products the sales of which are forbidden in school canteens. It is necessary that the reason why the sale of such products are forbidden be learned first by the teachers and then be conveyed to the students. Because such additives are used in small amounts, they can only be detected by instrumental analysis methods. With a spectrophotometer, which is one of the most common and practical tools, a number of analysis can be carried out easily. In this study, what is aimed at is to show the existence of carmine, which is obtained from insect extract, in a number of food products, such as red jams, black cherry juice and cola and in cosmetic products, such as red blush and lipstick through the use of spectrophotometer. Hereby, it is aimed to make prospective teachers wonder the ingredients of the products they use in their everyday lives and become conscious consumers as well as enlightening their students in the prospective schools they will be employed about this subject matter. The sample of the study consists of 40 students who are still studying at the Science and Technology Teaching Department of Faculty of Education in Mugla Sitki Kocman University. (C) 2013 The Authors Published by Elsevier Ltd.

Kaynak

5Th World Conference on Educational Sciences

Cilt

116

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.sbspro.2014.01.996
https://hdl.handle.net/20.500.12809/3605

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.