Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzer, Özgür
dc.contributor.authorGünaydın, Yusuf
dc.date.accessioned2020-11-20T17:32:27Z
dc.date.available2020-11-20T17:32:27Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1303-0027
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRNME1EQTJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7755
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı otel işletmelerinde departmanlar düzeyinde; müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati ilişkisini araştırmaktır. Çalışmada, Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan Marmaris bölgesindeki konaklama işletmelerinde alan araştırması yöntemi kullanılarak edilen bulgular değerlendirilmiştir. Dört yıldızlı otellerden 165 müşteriden elde edilen veriler analiz edilmiş olup SPSS analiz sonuçlarına göre, otel departmanlarından, resepsiyon departmanı ve mutfak departmanının müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati yaratmada en etkili departmanlar olduğu sonucuna varılmış olup, çalışmada elde edilen bulgular çalışmanın sonuç ve öneriler bölümünde açıklanmıştır.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to examine the relationship between customer satisfaction and customer loyalty in hotel enterprises at the departmental level. A survey study was imlemented on hospitality companies in Marmaris region that has a significant standing in Turkey's tourism are analyzed. Data obtained from 165 customer of four star hotels were analyzed and SPSS results revealed that reception and kitchen departments are the most important departments that effect on customer satisfaction and customer loyalty. As a result of theoretical structure and empirical findings conclusion and suggestions are given in the last section of the study.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.titleOtel işletmelerinde müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati ilişkisi: Dört yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulamaen_US
dc.item-title.alternativeThe relations between customer satisfaction and customer loyalty in hotel enterprises: An implementation in four star hotelsen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Muğla, Türkiye; Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı, İzmir, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage127en_US
dc.identifier.endpage154en_US
dc.relation.journalDokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster