dc.contributor.author | Coşar, Yeşim | |
dc.date.accessioned | 2020-11-20T17:50:06Z | |
dc.date.available | 2020-11-20T17:50:06Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.issn | 1300-4220 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr//makale/TnpVNU9UazU | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12809/8400 | |
dc.description.abstract | Otel işletmelerinin ulusal ve uluslararası turizm piyasasında karşı karşıya kaldıkları rekabet koşulları küreselleşen dünya ile birlikte giderek ağırlaşmaktadır. Rekabet gücü faktörlerinin otel işletmeleri açısından incelenmesi bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışmada öncelikle rekabet gücü kavramı ve otel işletmelerinde rekabeti etkileyen faktörler açıklanmış, daha sonra da otel işletmeleri yöneticileri arasından seçilen örneklem grubu üzerinde gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçlarına dayanarak değişik faktörlerin rekabet gücü üzerindeki algılanan etkileri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar ışığında teorik ve uygulamaya dönük bazı önerilere de yer verilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | The competitive conditions faced in the international tourism market have become fierce along with the globalization in the world. The present study aims at the investigation of the perceived factors influencing the competitive advantage of hotel businesses operating in İzmir. First, the study introduces the concept of competitive advantage and its specific dimensions. Then, the effects of different factors on competitive power are evaluated based on the results of a questionnaire survey carried out among a group of hotel managers. Through the analysis of these findings, the study concludes implications both for the theory and practice. | en_US |
dc.item-language.iso | tur | en_US |
dc.item-rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Otelcilik | en_US |
dc.title | Otel İşletmelerinde Rekabet Üstünlüğünü Etkileyen Faktörler:Yöneticiler Üzerine Bir Araştırma | en_US |
dc.item-title.alternative | Factors Influencing the Competitive Advantage of Hotel Businesses:A Study among Managers | en_US |
dc.item-type | article | en_US |
dc.contributor.department | MÜ, Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Coşar, Yeşim | |
dc.identifier.volume | 19 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 45 | en_US |
dc.identifier.endpage | 56 | en_US |
dc.relation.journal | Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Eleman | en_US |