• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

CHARACTERISTICS OF MEAT PRODUCTIIVITY IN CHUB, Squalius cephalus (L., 1758) FROM UPPER AKCAY RIVER, BUYUK MENDERES BASIN (TURKEY)

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (852.6Kb)

Tarih

2018

Yazar

Şaşı, Hüseyin
Saıdu, Mohammed

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The meat productivity of chub (Squalius cephalus) and the relationship between various organs of the body were determine after catching 153 fish samples from upper Akcay River, South Aegean Region between June 2012 and May 2013. In this study, the following results are obtained; percentage of head weight 16.00%, visceral weight 9.90%, fins weigh 6.30% and Meat productivity 67.10%. Depending on their age between I and VII, chub population meat efficiency percent was determined as 64.44; 66.86; 70.63; 71.73; 71.31; 71.01 and 67.60 respectively. These results show that meat production increased as the age increases. It was later proposed to catch fish that have reach maturity age and are larger than 16,20cm length. Results showed that meat productivity of fish was increased after age V. in this river.
 
Bu çalışmada Güney Ege Bölgesi’nde Büyük Menderes havzasındaki Akçay’ın üst kısımlarından yakalanan 153 adet tatlısu kefali (Squalius cephalus)’nin et verimliliği ile çeşitli vücut organları arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Bu tür yörede ekonomik öneme sahiptir. Yapılan araştırma sonucunda, yüzdelik olarak ortalama baş ağırlığı oranı %16.00; iç organların ağırlığı %9.90; yüzgeç ağırlığı %6.30 ve et randımanı %67.10 olarak bulunmuştur. Tatlısu kefali populasyonunun I-VII yaşları arasındaki et verimliliği, yüzde olarak sırasıyla 64.44; 66.86; 70.63; 71.73; 71.31; 71.01 ve 67.60 olarak belirlenmiştir. Buna göre, yaş arttıkça et randımanın da arttığı görülmektedir. Balıkların eşeysel olgunluğa eriştikten sonra 16.20 cm’ye ulaştıktan sonra yakalanması önerilebilir. Çalışma sonuçları bu nehirde yakalanan balıkların et verimliliğinin V. yaşından sonra arttığını göstermiştir.
 

Kaynak

Mugla Journal of Science and Technology

Cilt

4

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.22531/muglajsci.346772
https://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpreU5qWXlNZz09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/8569

Koleksiyonlar

  • Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Koleksiyonu [168]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]

İlgili Öğeler

Başlık, yazar, küratör ve konuya göre gösterilen ilgili öğeler.

  • General Aspects of Recreational Angling and Some Estimations on Catch Amounts in Turkey 

    Soykan, Ozan; Cerim, Hasan (2018)
    Some simple approaches make easy to see problems that lie at the centre of the phenomenon. Contrary to expectations of outputs at the decision given may originate from lack of this simple approaches. From this point of ...
  • Prizmatik Sıvı Tanklarında oluşan Sismik Çalkalanmaların SPH Yöntemiyle İncelenmesi 

    Yazıcı, Gökhan; Güray, Ersan; Aksel, Murat (2018)
    Bu çalışmada, yatay yönde yer sarsıntısına maruz kalan prizmatik bir tankta gerçekleşen çalkalanma modellemesi düzgünleştirilmiş parçacık hidrodinamiği yöntemiyle (SPH) gerçekleştirilmiştir. SPH yöntemi sonuçları bir deney ...
  • Antımıcrobıal Actıvıty of Clementıne Peel Essentıal Oıl Wıth Its Cytotoxıc And in Vıtro Wound Healıng Potentıal on Nıh-3t3 Fıbroblast Cells 

    Baygar, Tuba; Saraç, Nurdan (2018)
    Citrus essential oils has many area of use such as skin and hair care, insomnia, improving digestion, and boosting immune system. The present study is aimed to determine the biological activities of clementine (Citrus ...



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.