Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖncül, Nilgün
dc.contributor.authorYıldırım, Zeliha
dc.date.accessioned2021-03-23T08:54:14Z
dc.date.available2021-03-23T08:54:14Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.citationÖncül, N., Yıldırım, Z. (2020). Growth ability of bacteriocinogenic strains in milk and their bacteriocin activity against cheese starter cultures. GIDA (2020) 45(6) 1175-1187 doi: 10.15237/gida.GD20113en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD20113
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/9074
dc.description.abstractIn this study, the growing ability of Lactococcus lactis ssp. lactis BZ and Enterococcus faecalis KP in different fat content milk at 30°C for 48 hours and the efficiency of their bacteriocins, lactococcin BZ and enterocin KP, against three types of cheese starter (Choozit MA 11LYO 50, Choozit MA 19LYO 50 and DI-Prox M265) in full fat milk were determined. The growth and bacteriocin production abilities of L. lactis ssp. lactis BZ and E. faecalis KP in milk were examined for 48 hours at 30°C. As a result of the study, it was determined that both bacteria grew better in milk with low fat content and produced more bacteriocin. It was found that lactococcin BZ (1600 AU/mL) and enterocin KP (1600 AU/mL) had an inhibitory effect against three different cheese starter cultures analyzed when used separately or in combination.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada; farklı yağ içeriğine sahip sütlerde bakteriyosin üreticisi olan Lactococcus lactis ssp. lactis BZ ve Enterococcus faecalis KP’nin gelişme ve bakteriyosin üretme yetenekleri ile bakteriyosinleri olan laktokoksin BZ ve enterosin KP’nin tam yağlı sütte peynir üretiminde kullanılan starter kültürlere (Choozit MA 11LYO 50, Choozit MA 19LYO 50 ve DI-Prox M265) karşı etkileri belirlenmiştir. L. lactis ssp. lactis BZ ve E. faecalis KP’nin sütte gelişme ve bakteriyosin üretme yetenekleri 30°C’de 48 saat boyunca incelenmiştir. Çalışma sonucunda, her iki bakterinin düşük yağ içeriğine sahip sütte daha iyi geliştikleri ve daha fazla bakteriyosin ürettikleri tespit edilmiştir. Laktokoksin BZ (1600 AU/mL) ve enterosin KP (1600 AU/mL) hem tek başlarına hem de kombine olarak kullanıldıklarında analiz edilen üç farklı peynir starter kültürlerine karşı inhibitör etkinliğe sahip olduğu bulunmuştur.en_US
dc.item-language.isoengen_US
dc.publisherGıda Teknolojisi Derneğien_US
dc.relation.isversionof10.15237/gida.GD20113en_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectLactococcus lactis ssp. lactis BZen_US
dc.subjectEnterococcus faecalis KPen_US
dc.subjectBacteriocinen_US
dc.subjectLactococcin BZen_US
dc.subjectEnterocin KPen_US
dc.subjectCheese starter culturesen_US
dc.titleGROWTH ABILITY OF BACTERIOCINOGENIC STRAINS IN MILK AND THEIR BACTERIOCIN ACTIVITY AGAINST CHEESE STARTER CULTURESen_US
dc.item-title.alternativeBAKTERİYOSİNOJENİK SUŞLARIN SÜTTE GELİŞMELERİ VE BAKTERİYOSİNLERİNİN PEYNİR KÜLTÜRLERİNE KARŞI AKTİVİTELERİen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-2865-7958en_US
dc.contributor.institutionauthorÖncül, Nilgün
dc.identifier.volume45en_US
dc.identifier.issue6en_US
dc.identifier.startpage1175en_US
dc.identifier.endpage1187en_US
dc.relation.journalGıdaen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster