Yazar "Özden, Nuray Erkan" için listeleme
-
Alternatıve Seafood Preservatıon Technologıes: Ionızıng Radıatıon And Hıgh Pressure Processıng
Su Ürünlerinde Alternatif Koruma Teknikleri: İyonize Radyasyon ve Yüksek Basınç Uygulamaları Su ürünleri ekonomik önemi yanında yüksek değerli gıda ürünleri içinde yer alır. Balık ve balık ürünlerinin kalitesinin belirlenmesinde ... -
İstanbul' da satılan karideslerin sodyum metabisülfit düzeyinin tespiti
Özden, Nuray Erkan; Özden, Özkan; Alakavuk, Didem Üçok; Tosun, Ş. Yasemin; Varlık, Candan; Baygar, Taçnur (2007)Bu çalışmada piyasada satılan karideslerdeki sodium metabisülfit kalıntı miktarını FAO/WHO’ nun belirlediği günlük makul vücuda alınabilir miktarı ile karşılaştırmak ve böylece hali hazırda uygulanan konsantrasyonun halk ... -
Use of Natural Preservatıves in Seafood: Plant Extracts, Edıble Fılm And Coatıng
In recent years, the demand and consumption of minimally processed food and additive-free commodities which present few changes at sensory quality have increased. In this regard, natural antioxidants and antibacterial ...