• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Muğla Meslek Yüksekokulu
  • Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Muğla Meslek Yüksekokulu
  • Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Determination and speciation of methyl mercury and total mercury in fish tissue samples by gold-coated W-coil atom trap cold vapor atomic absorption spectrometry

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Article (3.098Mb)

Tarih

2022

Yazar

Atasoy, Muhammet
Yıldız, Dilek
Kula, İbrahim
Vaizoğulları, Ali İmran

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Atasoy M, Yildiz D, Kula İ, Vaizoğullar Aİ. Determination and speciation of methyl mercury and total mercury in fish tissue samples by gold-coated W-coil atom trap cold vapor atomic absorption spectrometry. Food Chem. 2022 Sep 8;401:134152. doi: 10.1016/j.foodchem.2022.134152. Epub ahead of print. PMID: 36099824.

Özet

A sensitive analytical technique was developed where gaseous mercury formed by sodium tetrahydroborate reduction is transported to and trapped on a resistively heated gold-coated Tungsten-coil atom trap for in situ preconcentration. This technique was applied successfully for determination and speciation of methyl mercury and total mercury in some fish tissue samples (liver, muscle and gill) obtained from Muğla province. The analytical parameters were optimized both for trap and no-trap studies. Under the optimized conditions, a limit of detection (LOD) of 6.0 ng/L was obtained. The precision was evaluated by relative standard deviation (RSD%) corresponding to 4.1% (n = 11). Accuracy of the proposed method was evaluated by analyzing “DOLT:5 Dogfish Liver”, “NIST SRM 1640a Trace elements in natural water” and “NIST 1946 Lake Superior fish tissues”. The measurements of the certified reference materials were in good agreement with the certified values at the 95% confidence level.

Kaynak

Food Chemistry

Cilt

401

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.134152
https://hdl.handle.net/20.500.12809/10291

Koleksiyonlar

  • Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Koleksiyonu [65]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.