• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fen Fakültesi
  • Kimya Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fen Fakültesi
  • Kimya Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Characterization of Turkish pine honey according to their geographical origin based on physicochemical parameters and chemometrics

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Article (1.351Mb)

Tarih

2023

Yazar

Uçurum, H. Özgül
Tepe, Şeref
Yeşil, Ersel
Güney, Fazıl
Karakuş, Sümeyye
Duru, M. Emin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Uçurum, H. Ö., Ş. Tepe, E. Yeşil, F. Güney, S. Karakuş, S. Kolayli, Ç. Takma, et al. 2023. "Characterization of Turkish Pine Honey According to their Geographical Origin Based on Physicochemical Parameters and Chemometrics." European Food Research and Technology. doi:10.1007/s00217-023-04215-y

Özet

This study was conducted to determine the characteristic properties of Turkish pine honey, which is an important honeydew honey. The geographical classification of the honey was determined by applying carbon isotope, melissopalynological, and physicochemical analyses to 373 samples collected from 47 regions between 2015 and 2017 under controlled conditions. δ13C protein-δ13Choney, C4%, electrical conductivity, moisture, ash, free acidity, color CIEL* a*b attributes, optical rotation [α]20, proline, diastases activities, and sugars (fructose, glucose, sucrose, and maltose) were used as physicochemical properties. Number of honeydew elements /number of total pollen (NHE/NTP) ratios were studied at melissopalynological analyses. The results showed that all samples exhibited honeydew properties, and that all physicochemical parameters met the criteria set by regulatory standards for honeydew. However, C4% sugar and δ13C protein-δ13C honey values did not meet the regulatory criteria and exhibited quite wide standard deviations.

Kaynak

European Food Research and Technology

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/s00217-023-04215-y
https://hdl.handle.net/20.500.12809/10572

Koleksiyonlar

  • Kimya Bölümü Koleksiyonu [352]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.