• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fethiye Ziraat Fakültesi
  • Bahçe Bitkileri Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fethiye Ziraat Fakültesi
  • Bahçe Bitkileri Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Field management practices to produce nutritional and healthier minor crops

Tarih

2023

Yazar

Orhun, Gül Ebru
Maqbool, Amir
Akın, Melekşen
Eyduran, Sadiye Peral
Rakszegi, Marianna

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Orhun, G. E., A. Maqbool, M. Akın, S. P. Eyduran, and M. Rakszegi. 2023. "Field Management Practices to Produce Nutritional and Healthier Minor Crops." In Developing Sustainable and Health-Promoting Cereals and Pseudocereals: Conventional and Molecular Breeding, 175-187. doi:10.1016/B978-0-323-90566-4.00020-5.

Özet

Minor crops species are one of the basic sources of essential nutrients required in human and animal nutrition. Field management practices play crucial role in crop production affecting yield and nutritional quality. A wide range of genetic and agronomic practices are adopted to achieve optimal yield and quality which are also affected by agro-climatic conditions. Overuse of NPK fertilizers and inorganic forms of micronutrients may have adverse effects on soil pH, beneficial microbial activity and other soil properties leading to poor yield and nutritional quality of crop species. Tillage, among the field management practices, plays an important role in nutrient availability by decreasing soil compactness and bulk density. In modern agriculture different tillage conditions are reported to increase the disease spread in crop areas as well. Keeping in view this reason, it is necessary to opt for the optimal and best tillage conditions. To cope with the aforementioned problems, appropriate field management practices are essential for good crop yield and quality. In this chapter we have summarized the effect of field management practices on nutritional composition and crop health of minor crops including oat, rye, triticale, and spelt.

Kaynak

Developing Sustainable and Health-Promoting Cereals and Pseudocereals: Conventional and Molecular Breeding

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/10779

Koleksiyonlar

  • Bahçe Bitkileri Bölümü Koleksiyonu [3]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.