• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fen Fakültesi
  • Kimya Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fen Fakültesi
  • Kimya Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Copper based metal organic framework decorated with gold nanoparticles as a new electrochemical sensor material for the detection of L-Cysteine in milk samples

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Article (1.224Mb)

Tarih

2023

Yazar

Perk, Benay
Tepeli-Büyüksünetci, Yudum
Anık, Ülkü

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Perk, B., Tepeli Büyüksünetçi, Y. & Anik, Ü. Copper based metal organic framework decorated with gold nanoparticles as a new electrochemical sensor material for the detection of L-Cysteine in milk samples. J Food Sci Technol (2023). https://doi.org/10.1007/s13197-023-05866-1

Özet

A facile electrochemical sensor based on carbon felt electrode (CFE) modified with gold nanoparticles decorated copper based metal organic framework (AuNPs@Cu-MOF) was achieved for the electrochemical sensing of L-Cysteine (L-Cys). For this purpose, AuNPs@Cu-MOF was synthesized and characterized. The electrochemical behaviors of L-Cys at plain and modified CFEs were investigated via cyclic voltammetry (CV). According CV results, AuNPs@Cu-MOF structure showed a catalytic effect on the oxidation of L-Cys as well as increasing the active electrode surface area by 206% compared to bare CFE. In addition, the pH effect on electrochemical determination of L-Cys at AuNPs@Cu-MOF/CFE was widely examined, and it was determined that the best oxidation peak current of L-Cys was obtained in pH 5 acetate buffer. Moreover, a linear detection range of 30–400 µM for L-Cys with a limit of detection value of 2.21 µM (n = 3) was achieved with the proposed electrochemical sensor. The developed L-Cys sensor was also applied for L-Cys detection in various milk samples and acceptable recovery values were obtained ranging from 100.05 to 108.45%.

Kaynak

Journal of Food Science and Technology

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/s13197-023-05866-1
https://hdl.handle.net/20.500.12809/11047

Koleksiyonlar

  • Kimya Bölümü Koleksiyonu [352]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.