• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

DETERMINATION OF SOME QUALITY CRITERIA AND NUTRIENT CONTENTS OF LOCAL BLACK CHICKPEA GENOTYPES GROWTH IN DIFFERENT LOCATIONS

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (324.2Kb)

Tarih

2019

Yazar

Toğay, Yeşim
Toğay, Necat
Çiğ, F.
Akkoç, G.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This experiment was conducted in 7 different locations of Turkey (Diyarbakir/Dicle, Malatya, Mardin, Elazig, Elazig/Gezin, Igdir and Hatay) and it was conducted on the black chickpea genotypes. The aim of this experiment is to determine the hydration capacity of black chickpea genotypes, seed ratio with hard seed coat, the weight of one hundred seed, the protein content in the grain, the fat content in the grain and the P, K, Ca, Mo, Fe, Zn, Cu and Mn (mg / kg) contents. In line with this aim, in 2015, it was carried out with three repetitions according to the Trial Plan of Random Parcels. At the end of the experiment, the obtained values were subjected to variance analysis and the differences among the means were tested according to the Duncan multiple comparison method. The difference among the genotypes in terms of hydration capacity was found to be statistically significant at 1%. The hydration capacities of genotypes varied between 0.9826-1.0856. While the genotype of Hatay has the highest hydration capacity, Gezin genotype was determined to have the lowest hydration capacity. In the study, no genotype was found to have seeds with hard seed coat (seed without water). All seeds are swollen as a result of taking water. The highest values were determined as follows: Igdir genotype with a weight of 12.40 g for the hundred seed, Gezin genotype for the fat ratio in the grain and the ratio of protein in the grain is Elazig genotype. The Elazig genotype is prominent in terms of phosphorus, potassium, molybdenum, zinc and copper content in grain.

Kaynak

Applied Ecology and Environmental Research

Cilt

17

Sayı

5

Bağlantı

https://doi.org/10.15666/aeer/1705_1057510585
https://hdl.handle.net/20.500.12809/1168

Koleksiyonlar

  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu [25]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.