• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

LIPID COMPOSITIONS OF Bjerkandera adusta (WILLD) P KARST

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (179.0Kb)

Tarih

2017

Yazar

Küçükaydın, Selçuk
Duru, Mehmet Emin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Mushrooms are considered as a substantial nutrient, which are the source of many vitamins as well as protein and mineral. Since ancient times, it has been known that mushrooms used as food as well as medicine in many societies. In addition to the nutritional properties of mushrooms, it is especially preferred by people due to its flavor and aroma. Despite the low fat content of mushrooms, the high proportion of polyunsaturated fatty acids further increasing the importance of mushrooms for nutrition. In this study, fatty acid components of an edible mushroom Bjerkandera adusta was investigated. It was determined that 20 of the 26 componets were fatty acid in the lipid fraction of B. adusta by using GC and GC/MS systems. Linoleic acid (37.25%), oleic acid (9.51%) and stearic acid (4.51%) were found as major fatty acids of B. adusta. Additionally, ergosterol (12.46%) was found in high concentration in the lipid fraction of B. adusta. As a result, it was found that the percentage of unsaturated fatty acids in the total lipid fraction is 52.69% in B. adusta.

Kaynak

Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences-Sigma Muhendislik ve Fen Bilimleri Dergisi

Cilt

35

Sayı

3

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/1832

Koleksiyonlar

  • Kimya Bölümü Koleksiyonu [352]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.