• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas

Tarih

2014

Yazar

Alparslan, Yunus
Hasanhocaoglu, Hatice
Metin, Cansu
Baygar, Tacnur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study was carried out on farmed sea bass which are sold at local market, public market and hypermarket that are in operation throughout the year in centre of Mugla province in Turkey. In the study, microbiological analysis (total aerobic mesophilic bacteria, psychrophilic bacteria, enterobacteriaceae), sensory analysis and chemical analysis (pH, total volatile basic nitrogen (TVB-N), trimethylamine (TMA-N), thiobarbituric acid (TBA), crude oil and crude protein) were performed. When the results of the study was evaluated generally, it was determined that all the sea bass bought from different selling areas were good chemical and sensorial quality and marketable. On the other hand, according to results of microbiological analysis, it was found that total number of aerobic mesophilic and psychrophilic bacteria exceeded the consumable limit values in hypermarket (May), public market (May and October) and outdoor market. It was determined that it reached high values especially in summer months in terms of Enterobacteriaceae. It was observed that sea bass sold in hypermarket were cleaner in winter months (November- December- January) than the ones sold in other selling places. It was ascertained that temperature was more proper for Enterobacteriaceae growth and also fish sold in public market in summer were bad quality.

Kaynak

Emirates Journal of Food and Agriculture

Cilt

26

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.9755/ejfa.v26i3.16528
https://hdl.handle.net/20.500.12809/3495

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.