• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Chemical Composition and in vitro Antimicrobial Activity of Walnut (Juglans regia) Green Husks and Leaves from West Anatolia

Tarih

2012

Yazar

Keskin, Dilek
Ceyhan, Nur
Ugur, Aysel

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Juglans regia L. (Juglandeaceae) is used medicinally for centuries, but it also is used in pharmaceutical and cosmetic industries. The extract of walnut green husks and walnut leaves Juglans regiaL. (Juglandeaceae) were screened in vitro for their antimicrobial activity against Gram-positive, Gram-negative bacteria and two yeasts. The chemical composition of walnut leaves and green husks were analyzed. Disk diffusion method was used for antimicrobial activity. GC/MS analysis was tested for chemical composition of walnut green husks and walnut leaves extract. The aqueous extract of green husks showed antimicrobial activity against five of the seven Gram-positive bacteria and six of the nine Gram-negative bacteria. Contents of the aqueous extract of walnut green husks were ethylene oxide (83.67%), cyclotrisiloxane hexamethyl (5.04%), and walnut leaves were ethylene oxide (14.74%), cyclotrisiloxane hexamethyl (17.89%). The aqueous extract of the walnut leaves was effective against four Gram-positive and one Gram-negative organism. Both walnut green husks and leaves extracts exhibited antifungal activity. The results of the present in vitro work indicate that aqueous extract of walnut leaves could be used as natural antimicrobial agents in the food preservation and human health for pathogenic and/or antibiotic resistant bacteria because of contain minimum percentage of ethylene oxide (14.74%) compared to walnut green husks.

Kaynak

Journal of Pure and Applied Microbiology

Cilt

6

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/4100

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.