• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of Pickling Solution on Maturing and Storage Time of Marinated Sea Bass Fillets

Tarih

2010

Yazar

Baygar, Tacnur
Alparslan, Yunus
Guler, Merve
Okumus, Melis

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, it was aimed to detect the convenience of the sea bass (Dicentrarchus labrax) to marination process, its maturation time and specific parameters that affect the maturation of fillets stored in their own pickling solution. Sea bass fillets were taken into the pickling solution that contains 2.5% aceticacid and 11% NaCl at (4+/-1)degrees C for 10 weeks. Fillets were analysed for following parameters; pH, moisture, aceticacid and NaCl. In the cold storage, scaled fillets matured after 48 h and scaleless and skinless fillets maturated in 30 h. Important changes were determined after the fish samples had been taken into their own pickling solution. After dipping into marination solution, acetic acid and NaCl contents of fillets increased within 1 h. On the contrary, moisture and pH content decreased. Rapid decrease in pH was observed in following 2 h. Aceticacid content of scaly fillets decreased after 48 h of marination process. As for scaleless and skinless fillets acaticacid decreased after 30 h of marination process. The least NaCl content among the sea bass fillets in storage period were obtained in skinless fillets.

Kaynak

Asian Journal of Animal and Veterinary Advances

Cilt

5

Sayı

8

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/4491

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.