• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sensory and Chemical Changes in Smoked Frog (Rana esculanta) Leg During Cold Storage (4 degrees C +/- 1)

Tarih

2010

Yazar

Baygar, Tacnur
Ozgur, Nevin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Frog and frog leg do not have economic importance in Turkey, so they are not consumed much. They mostly are exported to other countries. Especially frog leg is consumed at Italian and French restaurants and at the holiday villages in South shores of Turkey. Turkey is one of the most important countries that export frog. As Turkey supports the hygienic criteria of EU countries, Turkey can sell to developed countries such as France, Belgium, Italy and Switzerland. In this study, it is aimed to assess whether the frog leg is proper for smoking process and to detect the nutrient composition and quality changes that occur during the 4 degrees C+/-1 storage of smoked frog leg. In this study, the analyses were done with two repeats. Different parameters such as protein (%), crude lipid, crude ash, moisture (%), salt, pH, TVB-N, sensory during the cold storage were analysed. The crude protein, moisture, crude lipid, crude ash, salt, sensory score, TVB-N and pH contents of fresh frog were 22.21, 79.47, 1.05, 1.83, 0.66, 8.53, 11.73% mg/100 g and 5.26, respectively. While the initial sensory score, TVB-N and pH content of hot smoked frog leg were 8.71, 18.64 mg/100 g and 5.49, at the end of 17 days of storage, these values changed to 4.03, 28.13 mg/100 g and 5.87, respectively. According to the study results, frog leg was found to be proper for hot smoking process and it is detected that hot smoked frog legs (R. esculanta) conserved their sensorial characteristics for 15 days being not spoiled.

Kaynak

Journal of Animal and Veterinary Advances

Cilt

9

Sayı

3

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/4654

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.