• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The removal of colour, carotene and acidity from crude olive oil by using sepiolite

Tarih

2007

Yazar

Ugurlu, Mehmet
Kula, Ibrahim

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The capacity of sepiolite to adsorb colouring matters in olive oil was studied. The effects of adsorption time, temperature and solid:liquid ratio were selected as parameters. The effect of bleaching of olive oil was evaluated for determining the % free fatty acid (FFA), % bleachability and residual carotene by using both thermally activated sepiolite (AS) and acid-activated sepiolite (AAS). Results reveal that thermally acid-activated sepiolite was more efficient than thermally activated sepiolite. The adsorption equilibriums of carotene and FFA on AS and AAS were described by the Freundlich models. A higher adsorption coefficient (K) was observed for AAS (K-carotene = 2.73 x 10(-3)mgg(-1), K-FFA = 0.98mgg(-1)) compared to AS (K-carotene = 2.63 x 10(-7)mgg(-1), K-FFA = 0.21mgg(-1)). Moreover, the rate constants obtained for carotene and colour by using AAS (k(color) = 0.0241 min(-1), k(carotene) = 0.0217min(-1)) were higher than that of AS (k(color) = 0.01min(-1), k(carotene) = 0.0165min(-1)).

Kaynak

International Journal of Food Science and Technology

Cilt

42

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.2006.01323.x
https://hdl.handle.net/20.500.12809/5099

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.