• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Balık ununun bir kısmı yerine kullanılan orkinos karaciğer ununun Nil tilapia yavrularında, Oreochromis niloticus, yağ asidi profili üzerine etkileri

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (503.0Kb)

Tarih

2010

Yazar

Gümüş, Erkan
Erdoğan, Fatime

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study was designed to evaluate the effect of diets containing different levels of fish meal (FM) and tuna liver meal (TLM) on the growth performance and fatty acid profiles of Nile tilapia fry, Oreochromis niloticus (initial mean weight: 2.29±0.07 g fish-1). Each diet replacing 0, 10, 20, 30, 40, and 50% FM by TLM was randomly allocated to triplicate groups of fish in aquaria for 13 weeks. Results demonstrated that final weight, specific growth rate and protein efficiency ratio of fish fed diets replaced up to 30% TLM were not significantly (P> 0.05) different from fish fed the control diet, except for TLM levels of ?40. There were no significant differences in protein and ash contents in whole-body, while dry matter and lipid contents were significantly affected (P< 0.05) by dietary treatments. Increasing level of TLM resulted in a gradual increase in the average level of saturated fatty acid in fish flesh as compared to the control group. This increase was characterized by a significant (P< 0.05) increment in the level of 16:0, which is the most common fatty acid. Diets containing TLM up to 30% showed a significant increase (P< 0.05) in monounsaturated (MUFA) and polyunsaturated (PUFA) fatty acid from the n-6 group, mainly due to 18:2n-6. Levels of MUFA and PUFA in fish flesh decreased with increasing dietary TLM levels of more than 40%. Level of n-3 in fish flesh was not significant different (P> 0.05) between experimental groups. Furthermore, the increase of dietary TLM did not significantly affect the n-3: n-6 ratio in fish flesh.

Kaynak

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi

Cilt

16

Sayı

SUPPL. B

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/5473

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • Su Ürünleri Bölümü Koleksiyonu [16]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.