• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Compositional changes of major chemical compounds in Greek carob pods during development

Tarih

2012

Yazar

Vekiari, A.S.
Ouzounidou, G.
Gork, G.
Ozturk, M.
Asfi, M.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Because of the strong association with health benefits of some chemical compounds contained in carob fruit the composition of chemical substances of two common type carob pods (Ceratonia siliqua L.) and their changes during fruit developing in two periods of harvesting were reported. Samples were originated from a site near Rethymno, Crete Island, at an altitude of 100 m above the sea level. The moisture content determined through sample's drying in 70 °C under vacuum, sugars by HPLC (high pressure liquid chromatography), total polyphenols by ultraviolet/visible (UV/Vis) and fatty acids by gas chromatography (GC) in the fleshy and wild types were determined at three stages of development. Principal sugars found were glucose, fructose and sucrose. The predominant fatty acid was linoleic acid (n-6) followed by oleic, palmitic and then linolenic (n-3) fatty acids. The total unsaturated fatty acids content was two times higher than the content of total saturated fatty acids in fully-developed carob pod. The ratio n-6/n-3 was under 5, showing a good equilibrium between the two essential fatty acids. The fully developed fruits of both varieties revealed lower contents of polyphenols, proteins and sugars compared with their previous growth stages. The fleshy carob pods exceed the wild variety in concentration of proteins, sugars and fatty acids, while the wild variety exceeds the fleshy in polyphenols concentration. © 2012 Chemical Society of Ethiopia.

Kaynak

Bulletin of the Chemical Society of Ethiopia

Cilt

26

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.4314/bcse.v26i3.3
https://hdl.handle.net/20.500.12809/5686

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.