Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKeven, Fikret Karademir
dc.contributor.authorAvunduk, Sibel
dc.date.accessioned2020-11-20T17:19:02Z
dc.date.available2020-11-20T17:19:02Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRneE56SXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/6781
dc.description.abstractMarmaris'in üç farklı bölgesinden toplanan Myrtus (Mersin a¤acı) meyveleri kurutulmuş, ö¤ütülmüş ve sırasıyla, n-heksan, CH2CI2 ve MeOH ile ekstrakte edilmiştir. Elde edilen kurutulmuş, ekstraktlar dört farklı test bakterisine karşı disk difüzyon yöntemi kullanılarak in vitro olarak taranmıştır. Antimikrobiyel test sonuçları inhibisyon zonlarının 7-16 mm çapında oluklarını göstermiştir. S. aureus, M. communis L. örneklerinin tüm konsantrasyonlarına karşı en duyarlı olan bakteri iken, P. aeruginosa ise Yeşil Belde’den toplanan M. communis L. örneklerinin bütün konsantrasyonlarına karşı en dirençli bakteri türü olarak belirlenmiştir. MeOH ekstraktlarının antioksidan aktivitesi, DPPH metodu kullanılarak ölçülmüştür. Bu çalışmada, ilk kez Marmaris’in farklı bölgelerinden toplanan M. communis L. örneklerinin karşılaştırmalı olarak antimikrobiyel ve antioksidan aktiviteleri saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThree myrtus fruit samples collected from different regions of Marmaris were dried, grinded and extracted with n-hexane, CH2Cl2 and MeOH respectively. The extracts of Myrtus communis L. were screened in vitro for their antimicrobial activities using disc diffusion method against four test bacteria. The antimicrobial test results showed that the inhibition zones have been measured between 7 to 16 mm. S. aureus was the most sensitive one to all concentrations of all M. communis L. samples. P. aeruginosa was the most resistant one to all concentrations of M. communis L. sample from Yeflil Belde. The antioxidant activity of MeOH extracts has also been determined by DPPH assay. This is the first report of comparative antimicrobial and antioxidant study for M. communis L. samples collected from different regions from Marmaris/ Mugla/ Turkey.en_US
dc.item-language.isoengen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleAntıbacterıal And Antıoxıdant Actıvıty of Myrtus Communıs L. Growıng Wıld in Marmarısen_US
dc.item-title.alternativeMarmariste Yabani Olarak Yetişen Myrtus Communis L.'Nin Antibakteriyel ve Antioksidan Aktivitesien_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Datça Meslek Yüksekokulu, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume40en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage193en_US
dc.identifier.endpage199en_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster