• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Farklı soslarda 4 °C’de depolanan Gümüşi Havuz Balığı (Carassius gibelio, Bloch 1782) marinatlarının raf ömrünün belirlenmesi

Tarih

2016

Yazar

Taşkaya, Latif
Alparslan, Yunus
Yapıcı, Hatice Hasanhocaoğlu
Metin, Cansu
Baygar, Taçnur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, farklı soslarda 4±1°C'de depolanan gümüşi havuz balığı (Carassius gibelio, Bloch 1782) marinatlarının raf ömürlerinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Marinasyon işlemi % 2,5 sirke ve %10 tuz ile 4±1 ºC'de 72 saatte gerçekleştirilmiştir. Marinasyon işleminden sonra balıklar solüsyondan çıkarılmış ve farklı soslar içeren (A grubu: ayçiçeği yağı ve domates salçası; B grubu: ayçiçeği yağı, sarımsak, kırmızı pul biber, kekik, fesleğen ve nane; Kontrol grubu: ayçiçeği yağı) cam kavanozlara yerleştirilmiştir. Buzdolabı şartlarında 135 gün depolama boyunca duyusal, kimyasal, renk ölçümü ve mikrobiyolojik analizler gerçekleştirilmiştir. Kimyasal analiz sonuçlarına göre bütün örneklerin TVB-N ve TBA değerleri muhafaza süresince artış göstermiş ancak depolama boyunca kabul edilebilir sınır değerleri içerisinde kaldığı tespit edilmiştir. Depolama sonunda en yüksek TVB-N ve TBA değeri A grubu örneklerde görülmüştür (P<0,05). 135 günlük depolama sonunda B grubu marinatların duyusal değerlendirme açısından tüketilebilir limit değerleri içerisinde kaldığı tespit edilmiştir (P<0,05). Taze örneklerdeki toplam mikrobiyolojik yükün depolama boyunca azaldığı gözlemlenmiştir (P<0,05). Duyusal analiz sonuçlarına göre Kontrol, A ve B grubu örneklerin raf ömrü sırasıyla 120, 105 ve 135 gün olarak tespit edilmiştir
 
In this study, quality properties and shelf life for gibel carp (Carassius gibelio, Bloch 1782) marinades during stored at 4±1 °C in different sauces was investigated. The marinating process was carried out in 2.5% vinegar, 10% salt and water for 72h at 4±1 °C. After the marination process, fish were removed from the solutions, transferred in to glass jar contain with different sauces (Group A: sunflower oil and tomato paste, Group B: sunflower oil with garlic, red pepper, thyme, basil and mint and the control group: sun flower oil). Sensory, chemical, colour and microbiological analyses were performed during the storage. According the chemical analysis results TVB-N and TBA values of all groups were increased during the storage, but during the stored period did not exceed acceptible limit values. The highest TVB-N and TBA values were group A. (P<0,05). At the end of 135 days of storage, sensory analysis results pointed out that the marinades of group B did not exceed acceptible limit values (P<0,05). The overall microbial load of the fresh samples decreased through out the storage period (P<0,05). By sensory data, shelf life of sauced gibel carp marinades were 120 days (control), 105 days (group A) and 135 days (group B)
 

Kaynak

Su Ürünleri Dergisi

Cilt

33

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpNNU1USTNOdz09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/7661

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.