• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Farklı Seviyelerde Protein İçeren Yumurtacı Bıldırcın Rasyonlarına Probiyotik-Enzim İlavesinin Performans ve Kabuk Kalitesine Etkileri

Tarih

2014

Yazar

Olgun, Osman
Yıldız, Alp Önder

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Farklı seviyede protein içeren yumurtacı bıldırcın rasyonlarına probiyotik ve enzim karışımı ilavesinin performans parametreleri ve kabuk kalitesi üzerine etkisini belirlemek için yürütülen bu çalışmada, on haftalık yaşta 120 adet dişi Japon bıldırcını altı muamele rasyonu ile 10 hafta yemlenmişlerdir. Her bir muamele grubu, her birinde 4 adet hayvan olmak üzere 5 tekerrürden oluşmuştur. Çalışma, 3 farklı protein seviyesi (%16, 18 ve 20) ve 2 farklı probiyotik-enzim karışımı seviyesi (0,0 ve 0,1 g/kg) olmak üzere 3x2 faktöriyel deneme planına göre yürütülmüştür. Rasyonda farklı ham protein ve probiyotik-enzim seviyeleri canlı ağırlık artışı, yumurta kitlesi, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, hasarlı yumurta oranı, özgül ağırlık ve kabuk kırılma direnci gibi parametreleri etkilememiştir. Ancak, yumurta verimi, kabuk kalınlığı ve kabuk ağırlığı probiyotik-enzim karışımı ilavesiyle önemli derecede artmıştır. Yumurta ağırlığı ise %18 ham protein içeren gruplarda %16 ham protein içeren gruplara göre önemli derecede yüksek olmuştur. Bu çalışmanın sonuçları, yumurtlayan bıldırcınların %18 ham protein ile beslenebileceğini ve 1,0 g/kg probiyotik-enzim karışımı ilavesinin yumurta verimini ve kabuk kalitesini iyileştirdiğini göstermiştir.
 
This study was carried out to determine the influence of diets including different levels of protein and supplemented with probiotic-enzyme mixed on performance parameters and eggshell quality in laying quails. Japanese quails (n=120), 10 wk of age, were divided into 6 dietary treatment groups and the experiment lasted for 10 weeks. In each experiment group there were 5 replicates, and in each replicates there were 4 birds. Six diets, arranged a factorial design with three protein levels (16, 18 and 20 (control) %) and two levels of supplemented probiotic-enzyme mixed (0.0 and 1.0 g/kg) were used. Dietary crude protein levels and supplementation of probiotic-enzyme did not effect on the body weight gain, egg mass, feed intake, feed conversion, cracked egg yield, specific gravity and shell strength. However, egg production, eggshell thickness and eggshell weight were significantly increased by the addition of probiotic-enzymes mixed. Egg weight in group containing 18% crude protein was significantly higher than the containing 16% crude protein group. Results of the present study indicated that laying quails should be fed 18% crude protein and 1.0 g/kg of supplemental probiotic-enzyme mixed improved egg production and eggshell quality.
 

Kaynak

Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi

Cilt

2

Sayı

5

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRnNE5ESTJOZz09
https://hdl.handle.net/20.500.12809/8025

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.