Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇoban, Ömer
dc.contributor.authorDoğan, Mustafa
dc.contributor.authorKaya, Ozan
dc.date.accessioned2020-11-20T17:50:50Z
dc.date.available2020-11-20T17:50:50Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpjeU1EYzJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8616
dc.description.abstractTurizm sektörünün ve destinasyonların önündeki en büyük sorunlardan birisi mevsimsellik sorunu olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle başta kamu otoritesi, sivil toplum kuruluşları, işletmeler ve araştırmacılar turizm sektöründeki mevsimsellik sorununun çözümü için çaba harcamaktadırlar. Mevsimsellik sorununu aşmak amacıyla destinasyonlar için düşük sezon olan dönemlerde çeşitli etkinlikler düzenlenerek turizm talebi canlı tutulmaya çalışılmaktadır. Çalışmada, Bozcaada destinasyonu örnek olay olarak ele alınmak suretiyle, etkinliklerin mevsimsellik sorunun çözümünde nasıl araç olarak kullanılabileceği araştırılmıştır. Bu amaçla çalışmada görüşme yöntemi kullanılarak keşifsel bir araştırma gerçekleştirilmiş ve destinasyonların mevsimsellik sorununun çözümünde etkinlikleri nasıl planlamaları gerektiğine ilişkin katkı sağlanması amaçlanmıştır. Veriler 4-8 Nisan 2016 tarihleri arasında Bozcaada yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve turizm işletmecilerinden yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla toplanmıştır. Toplanan veriler basamaklama tekniği ile analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda etkinliklerin iyi bir planlama süreci sonrasında mevsimsellikle mücadeleye katkı sunabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca etkinliklerin talep açısından sınıflandırılmasının ve etkinliklerin düzenlemesinin önündeki engellerin tespit edilmesinin süreçte önemli olduğu belirlenmiştiren_US
dc.description.abstractOne of the biggest obstacles in tourism sector and destinations is considered to be the seasonality problem. Due to this problem, public authorities, non-governmental organizations, businesses and researchers are striving to solve the problem of seasonality in the tourism sector. In order to overcome the seasonality problem, various events are organized to keep the level of demand for tourism extended into low season periods for destinations. Therefore, this study investigated the issue of how the events could be used as a tool to solve the problem of seasonality in the Bozcaada destination as a case study. For this purpose, an exploratory research was carried out by using the interview method for this study and this research approach aimed to contribute how to plan the events to solve the seasonality problem for destinations. The data were collected through the semistructured interviews from Bozcaada local authorities, non-governmental organization managers and tourism businesses managers from 4 April to 8 April 2016. Then, the collected data were analyzed by the laddering technique. As a result, this study concluded that the events could contribute to solving the problem of seasonality through a good planning process. This study further determined that it is important to classify the events with respect to the local demand and to determine the obstacles in organizing the events through their planning and implementing processes.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelcilik, Konaklama, Spor ve Turizmen_US
dc.titleEtkinliklerin Mevsimsellik Sorununun Çözümünde Araç Olarak Kullanılması: Bozcaada Örneği1en_US
dc.item-title.alternative(Use of Events as a Tool for Solving Seasonality Problems: Case of Bozcaada)en_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempBatman University, School of Tourism and Hotel Management, Department of Tourism and Hotel Management, Batman/Turkey; Batman University, School of Tourism and Hotel Management, Department of Tourism and Hotel Management, Batman/Turkey; Muğla Sıtkı Koçman University, Ortaca Vocational School, Department of Hotel, Restaurant and Catering Service, Muğla/Turkeyen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage347en_US
dc.identifier.endpage359en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster