• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Ortaca Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Meslek Yüksekokulları
  • Ortaca Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Determination of anti-microbial and phyto-chemical characteristics of some blackberry cultivars

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (357.9Kb)

Tarih

2021

Yazar

Mertoğlu, Kerem
Eskimez, İlknur
Polat, Mehmet
Okatan, Volkan
Korkmaz, Nazan
Gülbandılar, Aysel
Bulduk, İbrahim

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Mertoglu, K., Eskimez, I., Polat, M., Okatan, V., Korkmaz, N., Gulbandilar, A., & Bulduk, I. (2021). Determination of anti-microbial and phyto-chemical characteristics of some blackberry cultivars

Özet

This study was carried out to determine the phytochemical and anti-microbial properties of some blackberry cultivars namely Chester, Jumbo, Bursa 1 and Bursa 2. According to results the, phenolic compounds such as total flavonoid and anthocyanin content were found in the range of 29.05 (Bursa 2) – (Jumbo) 44.13 mg catechin 100 mL-1 and 30.08 (Bursa 2) - 60.27 (Chester) mg cyanidin-3-glucoside 100 mL-1, respectively. Bursa 1 has been noted prominent in terms of antioxidant activity (63.73%), followed by Bursa 2 (52.84%), Chester (52.5%) and Jumbo (47.57%). Among the blacberry cultivars, Jumbo and Chester were found highly effective against to Candida albicans while similar anti-fungal effectiveness was found in Bursa 2 to Candida parapisilozis. Moreover, Bursa 2 and Chester showed strong anti-bacterial effects to Enterococcus faecalis whereas against to Staphylococcus aureus Bursa 1 and Jumbo were determined highly effective. Although antioxidant activity had a high level of positive relationship with total phenol (0.88***), it was negatively correlated with vitamin C (-0.51*) and total flavonoid amount (-0.58**). Due to Anthocyanins are a kind of flavonoid compounds, high positive correlation (0.70***) detected between these two characteristics.

Kaynak

Fresenius Environmental Bulletin

Cilt

30

Sayı

2A

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/8990

Koleksiyonlar

  • Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Koleksiyonu [27]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.