• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

GROWTH ABILITY OF BACTERIOCINOGENIC STRAINS IN MILK AND THEIR BACTERIOCIN ACTIVITY AGAINST CHEESE STARTER CULTURES

Thumbnail

Göster/Aç

Tam Metin / Full Text (1011.Kb)

Tarih

2020

Yazar

Öncül, Nilgün
Yıldırım, Zeliha

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Öncül, N., Yıldırım, Z. (2020). Growth ability of bacteriocinogenic strains in milk and their bacteriocin activity against cheese starter cultures. GIDA (2020) 45(6) 1175-1187 doi: 10.15237/gida.GD20113

Özet

In this study, the growing ability of Lactococcus lactis ssp. lactis BZ and Enterococcus faecalis KP in different fat content milk at 30°C for 48 hours and the efficiency of their bacteriocins, lactococcin BZ and enterocin KP, against three types of cheese starter (Choozit MA 11LYO 50, Choozit MA 19LYO 50 and DI-Prox M265) in full fat milk were determined. The growth and bacteriocin production abilities of L. lactis ssp. lactis BZ and E. faecalis KP in milk were examined for 48 hours at 30°C. As a result of the study, it was determined that both bacteria grew better in milk with low fat content and produced more bacteriocin. It was found that lactococcin BZ (1600 AU/mL) and enterocin KP (1600 AU/mL) had an inhibitory effect against three different cheese starter cultures analyzed when used separately or in combination.
 
Bu çalışmada; farklı yağ içeriğine sahip sütlerde bakteriyosin üreticisi olan Lactococcus lactis ssp. lactis BZ ve Enterococcus faecalis KP’nin gelişme ve bakteriyosin üretme yetenekleri ile bakteriyosinleri olan laktokoksin BZ ve enterosin KP’nin tam yağlı sütte peynir üretiminde kullanılan starter kültürlere (Choozit MA 11LYO 50, Choozit MA 19LYO 50 ve DI-Prox M265) karşı etkileri belirlenmiştir. L. lactis ssp. lactis BZ ve E. faecalis KP’nin sütte gelişme ve bakteriyosin üretme yetenekleri 30°C’de 48 saat boyunca incelenmiştir. Çalışma sonucunda, her iki bakterinin düşük yağ içeriğine sahip sütte daha iyi geliştikleri ve daha fazla bakteriyosin ürettikleri tespit edilmiştir. Laktokoksin BZ (1600 AU/mL) ve enterosin KP (1600 AU/mL) hem tek başlarına hem de kombine olarak kullanıldıklarında analiz edilen üç farklı peynir starter kültürlerine karşı inhibitör etkinliğe sahip olduğu bulunmuştur.
 

Kaynak

Gıda

Cilt

45

Sayı

6

Bağlantı

https://doi.org/10.15237/gida.GD20113
https://hdl.handle.net/20.500.12809/9074

Koleksiyonlar

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Koleksiyonu [16]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.