Başlık için listeleme
Toplam kayıt 10304, listelenen: 5872-5891
-
Linking scale of operation and labor transformation on tourism: Comparative analysis on three Turkish cases
(Anatolia, 2006)The scale of operation that dominates the tourism Industry in a particular destination determines patterns of labor transformation observed in that area. The operation of large-scale businesses differs from small- and ... -
LIPID COMPOSITIONS OF Bjerkandera adusta (WILLD) P KARST
(Yildiz Technical Univ, 2017)Mushrooms are considered as a substantial nutrient, which are the source of many vitamins as well as protein and mineral. Since ancient times, it has been known that mushrooms used as food as well as medicine in many ... -
LIPID LOWERING THERAPY USE IN SECONDARY PREVENTION: AN ANALYSIS OF EPHESUS STUDY
(Elsevier Ireland Ltd, 2019)[No abstract available] -
Lipid-Protein Oxidation and In Vitro Digestibility of Fermented Turkey Sausages as Affected by Lipid Formulation
(WILEY, 2022)This research investigates the effects of using different lipid formulations (100% beef fat, 85% beef fat+15% olive oil, or 70% beef fat+30% olive oil) in fermented turkey sausages on protein-lipid oxidation, in vitro ... -
LIQUID CRYSTALLINE MATERIAL EXHIBITING MULTIPLE PHASE TRANSITIONS: MORPHOLOGIC PROPERTIES AND OPTICAL TRANSMISSION
(Lithuanian Physical Soc, 2016)Morphologic and thermo-optical properties of liquid crystalline material exhibiting multiple phase transitions were investigated in this work. Investigations were carried out for both the direct (by heating) and the reverse ... -
Lise Öğrencilerinde İnternet ve Bilgisayar Oyun Bağımlılığının Spora Katılım Düzeyi ve Bazı Değişkenlerle İlişkisinin Araştırılması
(2015)Yapılan çalışmada lise öğrencilerinde bilgisayar oyun bağımlılığı ve internet bağımlılığı düzeylerinin günlük spora katılım düzeyi, sporcu lisansı olma durumu ve yılı, haftalık spora katılım günü, akademik başarı, cinsiyet, ... -
Lise öğrencilerinde kişilerarası ilişki tarzlarının yordayıcıları
(2009)Bu çalışmanın amacı, ergenliğin orta evresi içerisinde yer alan lise öğrencilerinin kişilerarası ilişki tarzlarını etkileyen faktörleri belirlemektir. Bu araştırma, lise öğrencilerinin kişilerarası ilişki tarzlarının; ... -
Lise Öğrencilerinde Problemli Akıllı Telefon Kullanımının Sosyal Kaygı ve Sosyal Ağların Kullanımına Aracılık Etkisi
(2016)Bu araştırmanın amacı, lise düzeyindeki öğrencilerin sosyal kaygı düzeyleri ve sosyal ağ siteleri kullanımları ile problemli akıllı telefon kullanımları arasındaki ilişkilerinin incelenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu ... -
Lise Öğrencilerinin Risk Alma Davranışlarının Yaşam Doyumu ve Psikolojik İyi Oluş Değişkenleri ile İlişkisi
(2016)Bu araştırmada lise öğrencilerinin risk alma davranışlarının yaşam doyumları ve psikolojik iyi oluşları ile olan ilişkisinin ortaya konması amaçlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Muğla İlinde lise öğrenimine devam ... -
Lise Öğrencilerinin Sosyal Ağ Siteleri Kullanımının Mutluluk, Psikolojik İyi-Oluş ve Yaşam Doyumlarına Etkisi: Facebook ve Twitter Örneği
(2016)Bu çalışmada lise öğrencilerinin sosyal ağ sitelerini (SAS) kullanımının psikolojik iyi oluş, mutluluk ve yaşam doyumunu yordayıp yordamadığı amaçlanmıştır. SAS’ların kullanımını belirlemek için öğrencilere “Facebook” ve ... -
Lise Öğrencilerinin Sosyal Ağ Siteleri Kullanımının Yordayıcısı Olarak Çok Boyutlu Yalnızlık
(2016)Bu çalışmada lise öğrencilerinin sosyal ilişkilerinde, aile ilişkilerinde ve duygusal ilişkilerindeki yalnızlıklarının sosyal ağ sitelerinin kullanımını yordayıp yordamadığını tespit etmek amaçlanmıştır. Çalışma çeşitli ... -
Lise Son Sınıf Öğrencilerinin Sosyotropik-Otonomik Kişilik Özelliklerinin İncelenmesi
(2016)Amaç: Araştırmanın amacı, lise son sınıf öğrencilerinin sosyotropik ve otonomik kişilik özelliklerini değerlendirmektir. Yöntem: Araştırma tanımlayıcı bir çalışma olup, 2012-2013 yılında Muğla ili merkezindeki lise son ... -
Listening to music during shock wave lithotripsy decreases anxiety, pain, and dissatisfaction A randomized controlled study
(Springer Wien, 2017)We analyzed the effects of music on pain, anxiety, and overall satisfaction in patients undergoing a shock wave lithotripsy (SWL) procedure. A total of 200 patients scheduled to undergo SWL were included in this study. ... -
Lithological properties and environmental importance of the Quaternary colluviums (Mugla, SW Turkey)
(Springer, 2015)The colluviums are one of the common Quaternary deposits of the SW Turkey grabens. The protection of the colluviums is important for agriculture, ecology and safety of constructions. This study concentrates on the sedimentary ... -
Lithology Discrimination in Foreland Basin with Landsat TM
(Springer, 2012)The Kahramanmaras Foreland Basin (KFB) margins are formed by Paleozoic-Mesozoic limestone, metamorphic and ophiolite. This basin contains sandstone and claystone alternations with lesser amounts of reefal limestone, ... -
Lithostratigraphy and Sedimentological Characteristics of the Calciturbidites of the Babadag Formation-Tavas Nappe (SW Turkey)
(CROATIAN GEOLOGICAL SURVEY, 2021)The Lycian Nappes contain slices of ophiolites and sedimentary rocks of various ages that crop out in SW Turkey. They evolved and were emplaced under the effect of the Late Cretaceous-Miocene compressional regime. The Tavas ... -
Liver laceration related to cardiopulmonary resuscitation
(Kare Publ, 2016)Cardiopulmonary resuscitation (CPR) is recognized as a medical procedure performed to maintain vital functions of a person whose cardiac and respiratory functions have stopped. Chest compression is the most essential ... -
Local community ecotourism business experiences in Kuala Tahan, Malaysia
(2012)Many ecotourism destinations were developed with the dual purpose of resource conservation and local economic well-being. In order to achieve these noble goals, there is a need to incorporate local community participation ... -
Local genotypes of dog rose from Interior Aegean region of Turkey as a unique source of pro-health compounds
(Inst Agronomico, 2019)Rosehip, Rosa canina L. fruit, is valued for its flavor, taste, color and aroma, in accordance with its recognition as one of richest sources of pro-health compounds. Screening, preservation and propagation of the most ...