• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Phenolic profile, antioxidant and enzyme inhibitory potential of Onosma tauricum var. tauricum

Tarih

2018

Yazar

Kirkan, Bulent
Sarıkürkcü, Cengiz
Ozer, Mehmet Sabih
Cengiz, Mustafa
Atilgan, Nurdan
Ceylan, Olcay
Tepe, Bektas

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study focused on phytochemical characterization and biological evaluation, both antioxidant and enzymatic inhibition, of ethyl acetate (OTT-EtOAc), methanol (OTT-MeOH), and water (OTT-W) extracts from Onosma tauricum var. tauricum aerial parts. The OTT-W extract was found to be the richest one in terms of its phenolic and flavonoid contents. Amounts of the phenolic and flavonoid compounds were determined as 40.88 mu mol GAEs/g and 7.40 mu mol REs/g dry plant (dp), respectively. The OTT-MeOH and OTT-W extracts were also found to contain significant amounts of chlorogenic acid, rosmarinic acid, p-hydroxybenzoic acid, caffeic acid, rutin, p-coumaric acid, trans-cinnamic acid, luteolin, and apigenin. The OTT-W extract showed remarkable antioxidant activity in phosphomolybdenum, ferrous ion chelating, reducing power, and radical scavenging assays. The OTT-MeOH extract exhibited inhibitory activity on acetylcholinesterase (AChE) (54.62 mu mol GALAEs/g dp), while the extracts remained almost inactive on butyrylcholinesterase (BChE). The OTT-W extract also exhibited inhibitory activity on tyrosinase (90.66 mu mol KAEs/g dp) and alpha-glucosidase (2258.87 mu mol ACEs/g dp). The results suggest that especially the OTT-MeOH and OTT-W extracts can be used as a source of alternative natural products in the treatment of diseases caused by the enzymes evaluated here.

Kaynak

Industrial Crops and Products

Cilt

125

Bağlantı

https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2018.09.043
https://hdl.handle.net/20.500.12809/1286

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.