• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of Chitosan Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Shelf Life of Deepwater Pink Shrimp

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (605.8Kb)

Tarih

2017

Yazar

Alparslan, Yunus
Baygar, Taçnur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, effect of chitosan films combined with orange (Citrus sinensis (L.) Osbeck) peel essential oil on the shelf life of deepwater pink shrimp (Parapenaeus longirostris Lucas 1846) was aimed. Chitosan (CH) and 2% orange peel essential oil (OPEO) combinated chitosan (CH+OPEO) were used for preparing film forming solution. Thickness and microstructure of the films, nutritional composition, sensory and melanosis evaluation, chemical, physical, and microbiological analyses were performed periodically and shelf-life was performed during the storage period of 15 days. The combination of chitosan film with OPEO was effective in prolonging the shelf life of fresh shrimps to 15 days (CH+OPEO), whereas the only chitosan-coated group had a shelf life of 10 days (CH) and the samples packaged without chitosan film had a shelf life of 7 days (control). The results of the study suggested that edible chitosan coatings together with OPEO preserved the shrimps and maintained the shelf life throughout the refrigerated storage period.

Kaynak

Food and Bioprocess Technology

Cilt

10

Sayı

5

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/s11947-017-1862-y
https://hdl.handle.net/20.500.12809/1968

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojileri Bölümü Koleksiyonu [54]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.