• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

CHEMICAL PROPERTIES OF HAWTHORN (Crataegus L. spp.) TAXA NATURALLY DISTRIBUTED IN WESTERN ANATOLIA PART OF TURKEY

Tarih

2016

Yazar

Ozderin, Sevgin
Fakir, Huseyin
Donmez, I. Emrah

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Chemical properties of Crataegus pentagyna subsp. pentagyna, C. orientalis subsp. orientalis, C. orientalis subsp. szovitsii, C. tanacetifolia, C. azarolus var. aronia, C. monogyna var. lasiocarpa, C. monogyna var. monogyna taxa that are naturally distributed in Western Anatolia were determined in this study. Leaf and flower samples collected from Izmit, Sakarya, Balikesir, Izmir, Kutahya, Mugla and Isparta provinces of Western Anatolia to determine volatile components in 2010-2014 period were dried at room temperature. Volatile components that were obtained by dry phase microextraction (SPME) method in Suleyman Demirel University Central Laboratories were determined in Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). A total of 81 volatile components belonging to 7 hawthorn taxa were determined. Volatile oil components that were identified at highest ratios were benzaldehyde (82.54%) butyraldehyde (38.27%) and (E)2-hexenal (21.67%) components. Moisture values of hawthorn seeds samples that were collected from sample areas during ripening period were determined. Fatty acid composition was determined in with Gas Chromatography-Flame Ionization Detector (GC-FID) using standard fatty acid mixture. Moisture values of hawthorn seeds varied between 14.49%-36.33%. 10 fatty acid compositions belonging to 7 hawthorn taxa were determined, the highest were linoleic (64.23%), oleic (39.36%) and palmitic acid (8.16%) respectively.

Kaynak

Sumarski List

Cilt

140

Sayı

7-8

Bağlantı

https://doi.org/10.31298/sl.140.7-8.5
https://hdl.handle.net/20.500.12809/2819

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.