• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Antioxidant and Tyrosinase Inhibitory Activities of Flavonoids from Trifolium nigrescens Subsp petrisavi

Tarih

2013

Yazar

Demirkiran, Ozlem
Sabudak, Temine
Öztürk, Mehmet
Topcu, Gulacti

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Trifolium nigrescens was researched for its chemical constituents for the first time. Bioassay-guided isolation of the EtOAc extract from the leaves of T. nigrescens resulted in the purification of a new biflavone, 4"',5,5 '',7,7 ''-pentahydroxy-3',3"'-dimethoxy-3-O-beta-D-glucosyl-3 '',4'-O-biflavone (1) along with eleven known compounds consisting of three phenolics (2-4), and eight flavonoid glycosides (5-12). Their structures were determined by extensive ID and 2D NMR, and MS data analyses. The isolated compounds were evaluated for their antioxidant activity and inhibitory activity on mushroom tyrosinase. Highly potent inhibitions Were found by compounds 7 (IC50 = 0.38 mM), 8 (IC50 = 0.19 mM), and 12 (IC50 = 0.26 mM) when compared with standard tyrosinase inhibitors kojic acid (IC50 = 0.67 mM) and L-mimosine (IC50 = 0.64 mM). The antioxidative effect of the isolated compounds and the extracts were determined by using, beta-carotene-linoleic acid, DPPH center dot scavenging, ABTS(+center dot) scavenging, superoxide scavenging, and CUPRAC assays. The experimental findings indicated that all the compounds demonstrated activity in all antioxidant activity tests employed except for the compounds 2-6. Compounds 2-6 showed moderate activity only in ABTS(+center dot) scavenging assay. The new compound 1 exhibited better activity than standard alpha-tocopherol in DPPH center dot scavenging, and ABTS(+center dot) scavenging assays. The results show that T. nigrescens can be regarded as a potential source of antioxidant compounds and tyrosinase inhibitors of significance in both the pharmaceutical and food industries.

Kaynak

Journal of Agricultural and Food Chemistry

Cilt

61

Sayı

51

Bağlantı

https://doi.org/10.1021/jf403669k
https://hdl.handle.net/20.500.12809/3683

Koleksiyonlar

  • PubMed İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [2082]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.