• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Determination of changes in chemical and sensory quality of sea bass marinades stored at+4 (+/- 1)degrees C in marinating solution

Tarih

2012

Yazar

Baygar, Tacnur
Alparslan, Yunus
Kaplan, Muammer

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Sea bass (Dicentrarchus labrax) fish fillets (scaly, descaled and skinned) were marinated in a solution composed of 2.5% acetic acid and 11% sodium chloride and stored at +4 (+/- 1)degrees C. Chemical and sensory attributes of the marinated sea bass fillets were monitored during the storage period of 90 days. According to sensory analysis results, only the skinned fillets failed to sum up the overall acceptability score of >= 5 at the end of the storage period. Of those chemical quality parameters total volatile basis nitrogen (TVB-N), trimethylamine (TMA-N), and pH measured for both marinated scaly and descaled fillets fluctuated within the acceptability limits during the entire storage period. Only the thiobarbituric acid (TBA) values exceeded the acceptability limits on days 70 and 56 for the marinated descaled and skinned fillets, respectively. These results showed that marinating may be used as a reliable preserving method for sea bass.

Kaynak

Cyta-Journal of Food

Cilt

10

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1080/19476337.2011.614016
https://hdl.handle.net/20.500.12809/4229

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.