Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkatan, V.
dc.contributor.authorGündoğdu, M.
dc.contributor.authorGüçlü, S.F.
dc.contributor.authorÇelıkay Özaydin, A.
dc.contributor.authorÇolak, A.M.
dc.contributor.authorKorkmaz, N.
dc.contributor.authorAşkin, M.A.
dc.date.accessioned2020-11-20T16:45:47Z
dc.date.available2020-11-20T16:45:47Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/5524
dc.description.abstractThe present work aimed the study of rutin, protocatechuic, catechin, p- hydroxy benzoic, chlorogenic, caffeic, kuersetin, luteolin, kamferol, p-coumaric, vanilin and ferulic acids composition in different currant varieties in Turkey. Red and black currant varieties (Goliath, Red Lake, Rovada, Rosenthal, and Booskop Giant) were analyzed for phenolic acids by using reversed-phase high performance liquid chromatography (HPLC). Results showed that p-coumaric acid (1.66-0.04 µg g-1) was the predominant phenolic acid extracted from currant varieties. In addition, other acids, namely rutin (35.41-7.23 µg g-1), Protocatechuic (3.28-2.84 µg g-1), Chlorogenic (65.49-2.38 µg g-1), and kuersetin acids (2.29-1.50 µg g-1) were obtained in extracts from currant fruit. © 2017, Centenary University. All rights reserved.en_US
dc.item-language.isoengen_US
dc.publisherCentenary Universityen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectCurranten_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectPhenolic Compoundsen_US
dc.titleFrenküzümü (Ribes spp.) Çeşitlerinin fenolik ıçeriklerien_US
dc.item-title.alternativePhenolic profiles of currant (Ribes spp.) cultivars [Frenküzümü (Ribes spp.) Çeşitlerinin fenolik ıçerikleri]en_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempOkatan, V., Uşak Üniversitesi, Sivaslı Meslek Yüksekokulu, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü, Uşak, Turkey -- [Gündoğdu, M., Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Bolu, Turkey -- [Güçlü, S.F., Süleyman Demirel Üniversitesi, Atabey Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Isparta, Turkey -- [Çelıkay Özaydin, A., Süleyman Demirel Üniversitesi, Deneysel ve Gözlemsel Öğrenci Uygulama ve Araştırma Merkezi, Isparta, Turkey -- [Çolak, A.M., Uşak Üniversitesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Uşak, Turkey -- [Korkmaz, N., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Muğla, Turkeyen_US
dc.identifier.volume27en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage195en_US
dc.identifier.endpage199en_US
dc.relation.journalYuzuncu Yil University Journal of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster