Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCesur, Esra
dc.contributor.authorÖzer, Çağla
dc.contributor.authorÇeken, Hüseyin
dc.date.accessioned2022-01-10T12:23:47Z
dc.date.available2022-01-10T12:23:47Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.citationCESUR E,ÖZER Ç,ÇEKEN H (2021). ALTERNATİF TURİZM KAPSAMINDA AROMATİKTURİZM VE GELİŞİMİ. Abant Sosyal Bilimler Dergisi, 21(3), 1055 - 1078. Doi: 10.11616/asbi.953932en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.11616/asbi.953932
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/9751
dc.description.abstractBu çalışmada, aromatik bitkilerden yararlanılarak otantik yaşamlara ve doğal ürünlere karşı olan ilginin artış göstermesiyle yeni belirginleşmeye başlayan ve literatürde herhangi bir kavramsal açıklaması bulunmayan aromatik turizm irdelenmiştir. Çalışmada, aromatik bitkiler ve bu bitkilerin turizm faaliyetlerinde kullanımından yola çıkılarak aromatik turizmin kapsamı belirlenmeye ve kavramsal çerçevesi oluşturulmaya çalışılmıştır. Yapılan kavramsal incelemeler sonucunda aromatik turizmin bir alternatif turizm türü olabileceği ve bu kapsamda değerlendirilebileceği belirlenmiştir. Aromatik turizmde, yörelerin doğal yapılarının mümkün olduğunca en yüksek hassasiyetle korunması, alternatif turizmin temel amacı olan mevcut kaynakların korunarak sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına hizmet etmektedir. Ayrıca, alternatif turizmde turistik ürünlerin çeşitlendirilme yoluna gidilerek mevsimsellik özelliği ortadan kaldırma ve turizm talebini daha dengeli hale getirme amacı bulunmaktadır. Söz konusu amacı gerçekleştirmede aromatik turizm, hem turistik ürün çeşitlendirmesine destek olmakta hem de mevcut turizm yörelerinin gelişmesini sağlamaktadıen_US
dc.description.abstractIn this study, aromatic tourism, which has started to become apparent with the increase of interest in authentic lives and natural products by using aromatic plants and has no conceptual explanation in the literature, is examined. In this study, it is tried to determine the scope of aromatic tourism and to create a conceptual framework based on aromatic plants and their use in tourism activities. As a result of the conceptual studies, it has been determined that aromatic tourism can be an alternative tourism type and can be evaluated within this scope. In aromatic tourism, the protection of the natural structures of the regions with the highest sensitivity as possible serves to the sustainable use of existing resources, which is the fundamental purpose of alternative tourism. In addition, it aims to diversify touristic products in alternative tourism, eliminating seasonality and making tourism demand more balanced. Again, in achieving this goal, aromatic tourism supports both touristic product diversification and enables the development of existing tourism regions.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.publisherBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.11616/asbi.953932en_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAlternatif Turizmen_US
dc.subjectKırsal Turizmen_US
dc.subjectAgro Turizmen_US
dc.subjectBotanik Turizmen_US
dc.subjectAromatik Turizmen_US
dc.subjectAlternative Tourismen_US
dc.subjectRural Tourismen_US
dc.subjectAgro Tourismen_US
dc.subjectBotanical Tourismen_US
dc.subjectAromatic Tourism.en_US
dc.titleALTERNATİF TURİZM KAPSAMINDA AROMATİK TURİZM VE GELİŞİMİen_US
dc.item-title.alternativeAROMATIC TOURISM AND DEVELOPMENT IN THE SCOPE OF ALTERNATIVE TOURISMen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0003-3117-0320.en_US
dc.contributor.institutionauthorCesur, Esra
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage1055en_US
dc.identifier.endpage1078en_US
dc.relation.journalAbant Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster