Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlper, Mehlika
dc.contributor.authorÖzay, Cennet
dc.date.accessioned2022-03-03T08:40:58Z
dc.date.available2022-03-03T08:40:58Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.citationAlper M, Özay C 2022. Antioxidant Activity and Phenolic Composition of Ethanol Extracts of Momordica charantia and Datura stramonium. KSU J. Agric Nat 25 (1): 1-9. DOI: 10.18016/ksutarimdoga.vi.851251.en_US
dc.identifier.issn2619-9149
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.18016/ksutarimdoga.vi.851251
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/9835
dc.description.abstractMedicinal plants in the world are natural antioxidant sources as they contain some secondary metabolites such as phenolic acids and flavonoids. Therefore, they are used to prevent or treat many diseases in many parts of the world. However, the use of antioxidants in cancer treatment is still controversial. Accordingly, the phenolic composition and antioxidant potential of the ethanol extracts of Momordica charantia L. (Cucurbitaceae) and Datum stramonium L. (Solanaceae), which are used traditionally in Turkey and have cytotoxic potential on human cancer cells, were investigated. The antioxidant assays (DPPH, metal chelating. phosphomolybdenum, and ferric reducing power) were applied 10 the ethanol extracts of the fruits of M. chimintia and the leaves of D. stramonium. The total phenolic and flavonoid contents were determined. The phenolic compounds contained in ethanolic extracts were identified using HPLC method. Fifteen phenolic compounds were identified in the extracts. Caffeic acid was the major constituent in both extracts. The amount of caffeic acid was detected to be 6282.51 and 1.5183.36 mu g g(-1) extract in M. charantia extract and the D. stramonium extracts. respectively. D. stramonium leaf extract showed higher antioxidant activity than M charantia fruit extract and this activity may be associated with high phenolic compound concentrations. Hence, further studies about screening of bioactive compounds from various part of these plants will be a great importance for obtaining of source of novel natural antioxidants.en_US
dc.description.abstractDünyadaki tıbbi bitkiler, fenolik asitler ve flavonoidler gibi bazı sekonder metabolitler içerdikleri için doğal antioksidan kaynaklarıdır. Bu nedenle dünyanın pek çok yerinde birçok hastalığı önlemek veya tedavi etmek için kullanılmaktadırlar. Bununla birlikte, antioksidanların kanser tedavisinde kullanımı hala tartışmalıdır. Bu doğrultuda, Türkiye'de geleneksel olarak kullanılan ve insan kanser hücreleri üzerinde sitotoksik potansiyele sahip Momordica charantia L. (Cucurbitaceae) ve Datura stramonium L. (Solanaceae) 'un etanol ekstraktlarının fenolik bileşimi ve antioksidan potansiyeli araştırılmıştır. Antioksidan deneyler (DPPH, metal şelatlama, fosfomolibdenyum ve demir indirgeme gücü), M. charantia'nın meyvelerinin ve D. stramonium'un yapraklarının etanolik ekstraktlarına uygulandı. Toplam fenolik ve flavonoid içerikler belirlendi. Etanolik ekstraktlarda bulunan fenolik bileşikler HPLC yöntemi kullanılarak tespit edildi. Ekstraktlarda on beş fenolik bileşik tanımlandı. Kafeik asit, her iki ekstraktta da ana bileşendi. M. charantia ekstraktı ve D. stramonium ekstraktında kafeik asit miktarları sırasıyla 6282.51 ve 15183.36 μg g-1 olarak tespit edildi. D. stramonium yaprak ekstraktı, M. charantia meyve ekstraktından daha yüksek antioksidan aktivite gösterdi ve bu aktivite yüksek fenolik bileşik konsantrasyonları ile bağlantılı olabilir. Bu nedenle, bu bitkilerin çeşitli kısımlarından biyoaktif bileşiklerin taranması ile ilgili daha ileri çalışmalar, yeni doğal antioksidan kaynaklarının elde edilmesi için büyük önem taşıyacaktır.en_US
dc.item-language.isoengen_US
dc.publisherKAHRAMANMARAS SUTCU IMAM UNIV REKTORLUGUen_US
dc.relation.isversionof10.18016/ksutarimdoga.vi.851251en_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMomordica charantiaen_US
dc.subjectDatura stramoniumen_US
dc.subjectAntioxidant activityen_US
dc.subjectTotal phenolic and flavonoid contenten_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectAntioksidan aktiviteen_US
dc.subjectToplam fenolik ve flavonoid içeriken_US
dc.titleAntioxidant Activity and Phenolic Composition of Ethanol Extracts of Momordica charantia and Datura stramoniumen_US
dc.item-title.alternativeMomordica charantia ve Datura stramonium Etanol Ekstraktlarının Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Kompozisyonuen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüen_US
dc.contributor.authorID0000-0001-6193-346Xen_US
dc.contributor.institutionauthorAlper, Mehlika
dc.identifier.volume25en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage9en_US
dc.relation.journalKSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATUREen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster