• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Su Ürünleri Fakültesi
  • Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Fakülteler
  • Su Ürünleri Fakültesi
  • Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Comparative Analysis of Egg Biochemical Composition and Egg Productivity Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) in Different Stations in Turkey

Thumbnail

Göster/Aç

Tam metin / Full text (1002.Kb)

Tarih

2021

Yazar

Baki, Birol
Kaya Öztürk, Dilara
Tomgisi, Serhat

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Künye

Baki, B., Kaya Ozturk, D., Tomgisi, S. (2021). Comparatıve Analysis of Egg Biochemical Composition and Egg Productivity Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) in Different Stations in Turkey. Aquaculture Studies, 21, 117-127. http://doi.org/10.4194/2618-6381-v21_3_04

Özet

In the study, two objectives were selected in determining the quality and efficiency of Oncorhynchus mykiss eggs obtained from different stations: (1) to determine the biochemical, amino and fatty acid composition and egg quality, (2) to study the effect of egg productivity on egg quality. The study was conducted in 5 different production areas which is produces the most rainbow trout eggs in Turkey. Broodstocks over 3 years old were randomly selected from the company. After the egg productivity analysis, biochemical analysis were conducted. The most abundant amino acid in all stations was glutamic acid, followed by leucine, lysine, in that order. Total amino acid and essential amino acid (EAA) values were between 30.40±0.93-44.47±0.43 and 15.69±0.25-23.88±0.07 g/100g, respectively. As a result of analysis of fatty acids, docosahexaenoic acid (DHA), oleic acid and linoleic acid values were higher than other fatty acids. In addition, polyunsaturated (PUFA) values were higher than saturated (SFA) and monounsaturated (MUFA) fatty acid values in the eggs obtained from all stations. Consequently, the amino and fatty acid values of rainbow trout eggs were determined to be sufficient for embryonic development of fish and this values showed rainbow trout eggs as potential source of food for human consumption.

Kaynak

Aquaculture Studies

Cilt

21

Sayı

3

Bağlantı

http://doi.org/10.4194/2618-6381-v21_3_04
https://hdl.handle.net/20.500.12809/9997

Koleksiyonlar

  • Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Koleksiyonu [168]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [3005]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.