Yazar "Bekar, Aydan" için listeleme
-
A Conceptual Review of “Foodies” in Tourism
Yozukmaz, Nisan; Bekar, Aydan; Kılıç, Burhan (2017)In recent years, many tourism destinations have begun to highlight their local cuisine culture, their food-related events and local restaurants in order to increase the number of their visitors. However, for the purpose ... -
Çankırı küçük sanayi sitesinde çalışan işçilerin işyeri çalışma koşullarının saptanması
Ersoy, Ali Fuat; Bekar, Aydan (2011)Bu çalışma; Çankırı il merkezinde küçük sanayi sitesinde bulunan iş yerlerinde çalışan işçilerin, iş yeri çalışma koşullarının saptanması amacı ile planlanmış ve yürütülmüştür. Soru formu kullanılarak farklı iş yerlerinde ... -
Çocukların büyük ebeveynleri ile etkileşimlerine ilişkin görüşleri
Arpacı, Fatma; Bekar, Aydan (2013)Bu araştırma, büyük ebeveynleri ile birlikte yaşayan çocukların, büyük ebeveynleri ile etkileşimlerine ilişkin görüşlerini incelemek amacı ile Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Beşevler semtinde yaşayan, kolayda örnekleme ... -
Engelli Bireylerin Bakış Açısıyla Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Bekar, Aydan; Balcı, İlker (2015)Türkiye'de yaklaşık 8,7 milyon olduğu tespit edilen engelli bireyler, yiyecek-içecek işletmelerinin girişinden başlayarak çıkışına kadar birçok sorunla karşılaşmaktadırlar. Ancak engelli bireyler de her sağlıklı birey gibi ... -
Fine-DiningRestoran İşletmelerinde Canlı Müzik: Müşteriler ve İşletmeler Açısından Değerlendirilmesi
Bekar, Erdin; Bekar, Aydan (2020)Bu çalışmanın amacı; Fine-Dining restoran işletmelerinde yapılan canlı müzik uygulamalarının etkinliğini müşteriler ve işletmeler açısından incelemektir. Bu amaçla işletmede canlı müzik olan günlerde müşterilerin memnuniyet ... -
Gastronomi Festivallerinin Algılanan Destinasyon İmajına ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi: Fethiye Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali Örneği
Bekar, Aydan; Kocatürk, Emine; Sürücü, Çağrı (2017)Festivaller keyifli, özel ve sıra dışı olan, yörenin ve yöreye özgü ürünlerin tanıtılması için yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Bu kapsamda ülkemiz farklı temalara sahip çok sayıda ulusal ve uluslararası festivale ... -
İngiliz Turistlerin Taklit Ürün Satın Alma Davranışının İncelenmesi: Fethiye Örneği
Bekar, Aydan; Olay, Nermin (2015)Taklit ürün ticareti; küreselleşme ve markalaşma, ilerleyen üretim teknolojisi, yüksek karlılık, düşük risk ve cezalandırılma gibi nedenlerle küresel çapta ve baş döndürücü hızla artmaktadır. Taklit ürün üreticileri; ... -
Küçük ve Orta Ölçekli Yiyecek-İçecek İşletmesi Sahiplerinin Girişimci Kişilik Özellikleri ve Girişimcilik Motivasyonları
Yüksel, Faruk; Bekar, Aydan (2017)Bu çalışmada Muğla'da faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli yiyecek-içecek işletmesi sahiplerini girişimciliğe iten unsurlar ve kişilik özellikleri incelenmiştir. Bu doğrultuda öncelikle işletme sahiplerini girişimciliğe ... -
Küresel Bir Sorun “Gıda Atıkları”: Otel İşletmelerindeki Boyutları
Şahin, Songül Kılınç; Bekar, Aydan (2018)Hem dünyada hem de ülkemizde her geçen gün önem kazanan konulardan biri gıda atıklarıdır. Oluşturduğu kirlilik, doğal kaynakların azalması, ekonomik ve toplumsal zararları göz önüne alındığında; gıda atıklarının etkin bir ... -
Menü Kartlarının Müşterilerin Yiyecek İçecek Tercihi Üzerindeki Etkisi
Bekar, Aydan; Demirci, Zeynep (2015)Menü kartları, yiyecek içecek işletmesinin servis edeceği yemekler hakkında bilgi vermenin yanında; işletmenin imajına katkı sağlayabilecek, müşterilerin yiyecek içecek seçimini etkileyebilecek, satışları arttırıcı bir ... -
Mesleki eğitim merkezinde kalfalık ustalık eğitimi alan işçilerin çalışma koşullarının performanslarına etkisine ilişkin görüşleri
Bekar, Aydan; Ersoy, Ali Fuat (2012)Bu çalışma; mesleki eğitim merkezinde kalfalık ustalık eğitimi alan işçilerin iş yeri çalışma koşullarının performanslarını etkileme durumuna ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amacı ile planlanmış ve yürütülmüştür. Soru ... -
Restoran Seçiminde Çeşitlilik Arama Niyeti
Bekar, Aydan; Gövce, Mete (2019)Bu çalışmada; algılanan kalite, müşteri tatmini, deneyime ilişkin doyum değişkenlerinin müşterilerin çeşitlilik arama niyeti üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu amaçla son üç ay içinde aynı alakart restoranı birden fazla ... -
Turistlerin Gastronomi Turizmine İlişkin Görüşlerinin Milliyetlerine Göre Değerlendirilmesi
Bekar, Aydan; Belpınar, Ayşe (2015)Bu çalışma, Kapadokya Bölgesi'ni ziyaret eden farklı milliyetlerden turistlerin, gastronomi turizmine yönelik görüşleri ile yöresel yiyecek ve içeceklere ilişkin tutum ve davranışlarını belirlemek amacı ile yapılmıştır. ... -
Tüketicilerin alişverişten sofraya gıda güvenliğine yönelik tutum ve davranışları
Bekar, Aydan; Kılıç, Burhan (2011)Bu çalışma; tüketicilerin gıda satın almadan evde tüketimine kadar her aşamada gıda güvenliğini sağlamaya yönelik tutum ve davranışlarını değerlendirmek ama cıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Soru formu kullanılarak 154 ... -
Tüketicilerin gıda güvenliğine yönelik tutumları
Bekar, Aydan (2013)Tüketicilerin gıda güvenliğine yönelik tutumlarının değerlendirilmesi amacı ile yapılan bu çalışmanın örneklemini Muğla ilinde ikamet eden, gıda alışverişi yapan 18 yaş ve üzerindeki 400 tüketici oluşturmaktadır. Veri ... -
Üniversite Kampüsü İçerisinde Yiyecek İçecek Hizmeti Sunan İşletmelerin Hizmet Kalitesinin Değerlendirilmesi ve Hizmet Kalitesinin Müşteri Memnuniyetine Etkisi
Kılıç, Burhan; Bekar, Aydan (2012)Üniversite kampüsü içerisinde faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerinin hizmet kalitesinin değerlendirilmesi ve hizmet kalitesinin müşteri memnuniyetine etkisini saptamak amacıyla yapılan bu araştırmanın örneklemini ... -
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mobil Uygulamaların Kullanımı: Foursquare Örneği
Bekar, Aydan; Özçetin, Çetin (2015)2010 yılında ABD'de geliştirilen Foursquare uygulaması, günümüzde kullanılan en popüler yer bildirim araçlarından biridir. Yiyecek içecek işletmeleri ve müşterileri tarafından yaygın olarak kullanılan Foursquare uygulaması ... -
Z Kuşağının Gastronomi Turizmine İlişkin Tutumlarının Yenilik Arayışı Kapsamında Değerlendirilmesi
Kahvecioğlu, Jale; Bekar, Aydan; Kılıç, Burhan (2019)Bu çalışma, Z kuşağının gastronomi turizmine ilişkin tutumlarını yenilik arayışı kapsamında değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Yapılan bu araştırmada nicel yaklaşım benimsenmiştir. Kuşakların sınıflandırılması bazı ...