dc.description.abstract | Eğitim bireylerin davranışlarını geliştirme, değiştirme, dönüştürme sürecidir ki bireyler kazandıkları, geliştirdikleri, değiştirdikleri davranışları sonucunda toplumsal süreçte kendilerine yer edinirler. Erken yaşlardan başlayan eğitim sürecinde bireyler fiziksel, sosyal, düşünsel alanlardaki bilgi ve birikimleri doğrultusunda topluma hazırlanır, kendilerini topluma kazandırırlar. İnsan, yaşamı süresince çevresiyle daima etkileşim içerisindedir. Birlikte yaşamanın gereğidir ki, bireyler ortak bir takım faaliyetler, hayatsal döngüler çerçevesinde sürekli işbirliği ve birliktelik içerisindedir. Müzik Eğitimi de eğitim tanımlamasına paralel olarak müziksel davranış geliştirme, değiştirme, dönüştürme, kazandırma süreci olarak tanımlanabilir. Müziksel davranış değiştirme, dönüştürme, geliştirme veya kazandırma sürecinde bireyler çeşitli alanlarla bu değişimin içerisinde yer alırlar. Bu alanlardan biri ve en yoğun olanı Çalgı Eğitimidir. Bireylerin müzikal davranışlarında herhangi bir çalgı yoluyla değişim, gelişim, dönüşüm sağlama süreci olarak tanımlanabilen çalgı eğitimi uzun ve sabırlı bir çalışma sürecini beraberinde getirir.
Başlangıç viyola eğitimi kapsamında dağarcık ve pekiştireç materyallerdeki eksiklikler düşünülerek hazırlanmış olan bu kitap, viyola eğitimi sürecinde istenilen davranış değişimi sürecine katkı sağlamak, geliştirmek ve davranış kazanımlarını motive edebilmek amacıyla hazırlanmıştır.
Kitap içerisinde özgün ezgilerin yanısıra halk ezgilerimizden viyolaya uyarlamalar, halk ezgilerindeki bilindik temaların varyasyonel yaklaşımlarla işlenmiş halleri de yer almaktadır. Bilinen ezgilerin viyola eğitiminde kullanılması yeni öğrenilen çalgısal davranışların geliştirilmesinde daha etkili bir yöntem olsa gerek. | en_US |