• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Quality Changes of Anchovy (Engraulis encrasicolus) Doner During Cold Storage

Tarih

2016

Yazar

Izci, Levent
Bilgin, Sengul
Gunlu, Ali
Cetinkaya, Soner
Diler, Abdullah
Genc, Ismail Yuksel
Bolat, Yildiz

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, doner producing from anchovy and determination of quality properties of anchovy doner were aimed. Proximate composition of anchovy doner have been determined as 52.17% moisture, 24.79% crude protein, 18.62% crude fat and 4.28% crude ash. C-16:0 among saturated fatty acids (SFA) and C (18:1) (n-9) among monounsaturated fatty acids (MUFA) and C-22:6 (n-3) among polyunsaturated fatty acids (PUFA) were determined the highest rates at the end of storage. Generally, Sigma n6/Sigma n3 and DHA/EPA (decosahexaenoic acid, C-22:6 (n-3)/eicosapentaenoic acid, C (20:5) (n-3)) rates of anchovy doner were showed insignificant (P>0.05) changes at the end of storage. At the end of storage period pH, thiobarbituric acid (TBA), total volatile basic nitrogen (TVB-N) and trimethylamine nitrogen (TMA-N) values of anchovy doner were found as 6.25, 3.53 mg MDA kg(-1), 34.03 mg 100 g(-1) and 5.25 mg 100 g(-1), respectively. The total mesophilic aerobic bacteria (TMAB) and total psychrophilic aerobic bacteria (TPAB) counts of anchovy doner were increased during storage and reached to 4.82 logcfu g(-1) and 4.39 logcfu g(-1), respectively. Yeast-mould and coliform bacteria in anchovy doner were not detected. It was found that the anchovy doner was enjoyed by panelists according to results of sensory analysis. In this study, the results showed that deterioration of the doner samples produced from anchovy were determined on 63rd days.

Kaynak

Journal of Agricultural Sciences-Tarim Bilimleri Dergisi

Cilt

22

Sayı

3

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/2804

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.