• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace@Muğla
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of multiple freezing and refrigerator thawing cycles on the quality changes of sea bass (Dicentrarchus labrax)

Tarih

2013

Yazar

Baygar, T.
Alparslan, Y.
Cakli, S.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The freezing-thawing effect on the meat quality of whole, gutted and fillets of sea bass (Dicentrarchus labrax) were investigated. It was aimed to investigate the changes in the meat quality of whole, gutted and fillets of sea bass in multiple frozen (-18 +/- 2 degrees C) and thawed cycles in refrigerated conditions (4 +/- 2 degrees C). The meat quality assessment of the sea bass groups (whole, gutted and fillets) subjected to multiple freeze and thaw cycles was performed by monitoring sensory quality, chemical analysis such as pH, Total Volatile Basic Nitrogen (TVB-N), trimethylamine nitrogen (TMA-N), thiobarbituric acid (TBA), crude protein and lipid content. The length of the thawing process caused quality changes such as dryness of the skin and undesirable odor formation. Thus the sea bass groups reached unacceptable levels after the 5th freeze/thaw process. According to the sensorial evaluation, no significant differences (P>0.05) were found in general acceptability values among the sea bass groups thawed under refrigerator conditions, but there was a significant difference in pH, TVB-N, TBA and crude protein (P<0.05) results. Significant differences (P<0.05) in TMA-N concentrations and crude fat were observed between the whole and gutted samples and also between the whole and fillet samples.

Kaynak

Iranian Journal of Fisheries Sciences

Cilt

12

Sayı

2

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12809/3921

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6219]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [6466]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Muğla

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber|| Yönerge || Kütüphane || Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi || OAI-PMH ||

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Muğla:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.