Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAltan, Filiz
dc.date.accessioned2020-11-20T17:19:38Z
dc.date.available2020-11-20T17:19:38Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2149-3596
dc.identifier.issn2149-3596
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpjMU5ERTRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/6875
dc.description.abstractTuzluluk, bitki gelişimini ve üretimini sınırlayan en önemli abiyotik stres faktörüdür. Toprak tuzluluğu, gıda üretiminde kısıtlayıcı faktördür. Özellikle, toprak tuzluluğu, dünyanın kurak ve yarı kurak alanlarında önemli bir problemdir. Yeni biyoteknolojik yaklaşımlar ve moleküler markör teknolojisi tuz stres toleransının genetik ve moleküler temelinin daha iyi anlaşılmasına büyük katkı sağlamıştır. Tuza dayanıklı bitkileri geliştirmede moleküler çalışmalar ve in vitro seleksiyon teknolojisinin geliştirilmesi yeni bir fırsat sağlayacaktır. Tuz stresi direnciyle ilişkili DNA moleküler markörlerini tanımlamak için genetik ve genomik analizlerin kullanımı, tuza dayanıklı bitki gelişiminde ıslah stratejilerini kolaylaştırabilir. Bu derlemede, bazı bitkilerde tuz toleransını artırmak için yapılmış in vitro kültür yöntemleri ve aynı zamanda moleküler markör ve genetik mühendisliği çalışmaları değerlendirilmiştiren_US
dc.description.abstractSalinity is the most important abiotic stress factor limiting the plant development and production. Soil salinity is a principal constraint in food production. Particularly, it is a problem in the arid and semi- arid areas of the world. Recent biotechnological approaches and molecular markers technology studies have contributed greatly to a better understanding of the genetic and molecular bases of plant salt stress tolerance. The development of molecular studies and in vitro selection technology will provide a new opportunity to improve in salt tolerant crops. The genetic and genomic analysis of the traits of plants can contribute to the breeding of salt tolerant crops through DNA molecular markers associated to salt stress resistance. In this review, use of in vitro culture methods for increasing salt tolerance in crop plants and also molecular marker and genetic engineering studies were evaluateden_US
dc.item-language.isoengen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleMolecular And Bıotechnologıcal Approaches To Increase Salt Tolerance in Some Crop Plantsen_US
dc.item-title.alternativeBazi Kültür Bitkilerinde Artan Tuz Toleransina Moleküler ve Biyoteknolojik Yaklaşimlaren_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempFaculty of Science, Molecular Biology and Genetics Department, Mugla Sitki Kocman University, 48000, Mugla, Turkeyen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage73en_US
dc.identifier.endpage85en_US
dc.relation.journalMugla Journal of Science and Technologyen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster