Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemir, Murat
dc.date.accessioned2020-11-20T17:32:25Z
dc.date.available2020-11-20T17:32:25Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1302-6739
dc.identifier.issn1308-6979
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRBMk9ERTFOUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/7747
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı konaklama işletmelerinde örgütsel çatışma yönetiminde yöneticilerin duygusal zeka yetenek ve yeterliliklerinin kullanılması ve bunların işgörenler tarafından algılanmasına yönelik değerlendirmelerin sonuçlarını ortaya koymaktır. Önce kavramsal çerçeve oluşturulmuş sonra işgörenlerin yöneticilerini değerlendirmelerini içeren anket çalışması yüz yüze uygulanmıştır. Tanımlayıcı ve çıkarımsal istatistiksel olarak verilerin analizi yapılarak değişkenler üç faktör altında incelenmiştir. Araştırmada kullanılan bağımlı değişkenlerle faktörlerin ilişkileri regresyon analiziyle değerlendirilerek elde edilen bulgular ortaya konulmuştur.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this study is to determine results of manager's use of emotional intelligence ability and competencies in managing organizational conflict in hospitality business and evaluations of employee perceptions of them. First the conceptual framework was conducted and then data were gathered from hotel employee with the help of a questionnaire which is conducted face to face. By analyzing data descriptive and inferential statistically variables have been examined under three factors. The findings have been reached by analysing the relationship between dependent and independent variables with regression analysis.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectTurizmen_US
dc.titleÖrgütsel çatışma yönetiminde duygusal zekanın etkisi: Konaklama işletmelerinde işgörenlerin algılamaları üzerine bir araştırmaen_US
dc.item-title.alternativeThe effects of emotional intelligence on organizational conflict management: A survey on employees perceptions in the hospitality businessen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorDemir, Murat
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage199en_US
dc.identifier.endpage211en_US
dc.relation.journalDoğuş Üniversitesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster