dc.contributor.author | Doğan, Hulusi | |
dc.contributor.author | Güney Göller, Derya | |
dc.contributor.author | Göller, Vedat | |
dc.date.accessioned | 2020-11-20T17:32:57Z | |
dc.date.available | 2020-11-20T17:32:57Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpVd056RXlNZz09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12809/7847 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın ana amacı turistlerin Douro Vadisi'ne ilişkin algı ve beğeni düzeylerini belirlemektir. Bu çerçevede 2015 yılı Nisan ve Mayıs aylarında Douro Vadisi'ni ziyaret eden turistlere yönelik bir araştırma gerçekleştirilmiştir. 267 turistin katıldığı araştırma 2015 yılı Mayıs ayında tamamlanmıştır. Araştırma sonuçları (t-test ve Anova analizleri) turistlerin Douro Vadisi'yle ilişkili 4 adet faktör grubuna yönelik algı ve beğeni düzeyleri arasında istatistiksel açıdan anlamlı farklılıklar olduğunu ortaya koymuştur | en_US |
dc.description.abstract | This study aims to measure the perceptions and satisfaction of tourists about the Douro Valley. Tourists, visiting the Douro Valley between April and May in 2015, were included in the research. At the end of the survey completed inMay 2015, a total of 267 completed questionnaires were returned. Research results (t-test and a Anova tests) do indicate that there are statistical differences between the perceptions and satisfaction levels of tourists with 4 research factor groups. | en_US |
dc.item-language.iso | tur | en_US |
dc.item-rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Otelcilik | en_US |
dc.subject | Konaklama | |
dc.subject | Douro Vadisi | |
dc.subject | Turist | |
dc.title | Turistlerin Douro Vadisi’ne İlişkin Algı ve Beğenilerine Yönelik Bir Araştırma | en_US |
dc.item-title.alternative | A Research for Tourist Perceptions and Satisfaction about the Douro Valley | en_US |
dc.item-type | article | en_US |
dc.contributor.department | MÜ, Turizm Fakültesi, Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.contributor.department | MÜ, Muğla Meslek Yüksekokulu, Seyahat Turizm Ve Eğlence Hizmetleri Bölümü | |
dc.contributor.department | MÜ, Muğla Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü | |
dc.contributor.institutionauthor | Doğan, Hulusi | |
dc.contributor.institutionauthor | Güney Göller, Derya | |
dc.contributor.institutionauthor | Göller, Vedat | |
dc.identifier.volume | 4 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 137 | en_US |
dc.identifier.endpage | 153 | en_US |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Eleman | en_US |