dc.contributor.author | Sever, Tuncay Murat | |
dc.contributor.author | Bayhan, Bahar | |
dc.contributor.author | Filiz, Halit | |
dc.contributor.author | Taşkavak, Ertan | |
dc.contributor.author | Bilge, Gökçen | |
dc.date.accessioned | 2020-11-20T17:33:57Z | |
dc.date.available | 2020-11-20T17:33:57Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.issn | 1300-1590 | |
dc.identifier.issn | 2148-3140 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRVeE9EUTVPUT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12809/7998 | |
dc.description.abstract | Ege Denizi'nde bulunan beş derin deniz balığı: Argentina sphyraena, Glossanodon leioglossus, Chlorophthalmus agassizi, Hoplostethus mediterraneus ve Capros aper 2003 bahar mevsimi süresince ticari trol balıkçıları tarafından hedef dışı av olarak elde edilen örnekler olarak çalışılmıştır. Türlerin besin kompozisyonlarını belirlemek için mide içerikleri incelenmiştir ve türlerin trofik durumlarının özellikle karnivor seviyede yer aldığı görülmüştür. Beş predator türün besin kompozisyonunda iki esas av grubu bulunmuştur: Crustacea (copepodlar ve isopodlar gibi) ve Chaetognatha (Sagitta spp.). | en_US |
dc.description.abstract | The diets of five deep sea fish: Argentina sphyraena, Glossanodon leioglossus, Chlorophthalmus agassizi, Hoplostethus mediterraneus and Capros aper from the Aegean Sea were examined in the specimens caught as bycatch and discarded by commercial trawl fisheries during 2003 spring. Stomach contents were analyzed to determine their diet composition, which indicates that the trophic status of these species can be assigned primarily to the carnivore guild. Two major prey groups were found in the diet composition of all five predators: Crustaceans (like copepods and isopods), and Chaetognathans (Sagitta spp.). | en_US |
dc.item-language.iso | eng | en_US |
dc.item-rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Balıkçılık | en_US |
dc.subject | Zooloji | en_US |
dc.title | Diet composition of the five deep sea fish from the Aegean Sea | en_US |
dc.item-title.alternative | Ege Denizi’nde dağılım gösteren beş derin deniz balığının diyet kompozisyonu | en_US |
dc.item-type | article | en_US |
dc.contributor.department | MÜ | en_US |
dc.contributor.departmentTemp | Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye; Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Muğla, Türkiye; Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı, İzmir, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Muğla, Türkiye | en_US |
dc.identifier.volume | 30 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 61 | en_US |
dc.identifier.endpage | 67 | en_US |
dc.relation.journal | Su Ürünleri Dergisi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Eleman | en_US |