Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOlgun, Osman
dc.contributor.authorYıldız, Alp Önder
dc.date.accessioned2020-11-20T17:34:09Z
dc.date.available2020-11-20T17:34:09Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TVRnNE5ESTJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8025
dc.description.abstractFarklı seviyede protein içeren yumurtacı bıldırcın rasyonlarına probiyotik ve enzim karışımı ilavesinin performans parametreleri ve kabuk kalitesi üzerine etkisini belirlemek için yürütülen bu çalışmada, on haftalık yaşta 120 adet dişi Japon bıldırcını altı muamele rasyonu ile 10 hafta yemlenmişlerdir. Her bir muamele grubu, her birinde 4 adet hayvan olmak üzere 5 tekerrürden oluşmuştur. Çalışma, 3 farklı protein seviyesi (%16, 18 ve 20) ve 2 farklı probiyotik-enzim karışımı seviyesi (0,0 ve 0,1 g/kg) olmak üzere 3x2 faktöriyel deneme planına göre yürütülmüştür. Rasyonda farklı ham protein ve probiyotik-enzim seviyeleri canlı ağırlık artışı, yumurta kitlesi, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, hasarlı yumurta oranı, özgül ağırlık ve kabuk kırılma direnci gibi parametreleri etkilememiştir. Ancak, yumurta verimi, kabuk kalınlığı ve kabuk ağırlığı probiyotik-enzim karışımı ilavesiyle önemli derecede artmıştır. Yumurta ağırlığı ise %18 ham protein içeren gruplarda %16 ham protein içeren gruplara göre önemli derecede yüksek olmuştur. Bu çalışmanın sonuçları, yumurtlayan bıldırcınların %18 ham protein ile beslenebileceğini ve 1,0 g/kg probiyotik-enzim karışımı ilavesinin yumurta verimini ve kabuk kalitesini iyileştirdiğini göstermiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the influence of diets including different levels of protein and supplemented with probiotic-enzyme mixed on performance parameters and eggshell quality in laying quails. Japanese quails (n=120), 10 wk of age, were divided into 6 dietary treatment groups and the experiment lasted for 10 weeks. In each experiment group there were 5 replicates, and in each replicates there were 4 birds. Six diets, arranged a factorial design with three protein levels (16, 18 and 20 (control) %) and two levels of supplemented probiotic-enzyme mixed (0.0 and 1.0 g/kg) were used. Dietary crude protein levels and supplementation of probiotic-enzyme did not effect on the body weight gain, egg mass, feed intake, feed conversion, cracked egg yield, specific gravity and shell strength. However, egg production, eggshell thickness and eggshell weight were significantly increased by the addition of probiotic-enzymes mixed. Egg weight in group containing 18% crude protein was significantly higher than the containing 16% crude protein group. Results of the present study indicated that laying quails should be fed 18% crude protein and 1.0 g/kg of supplemental probiotic-enzyme mixed improved egg production and eggshell quality.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleFarklı Seviyelerde Protein İçeren Yumurtacı Bıldırcın Rasyonlarına Probiyotik-Enzim İlavesinin Performans ve Kabuk Kalitesine Etkilerien_US
dc.item-title.alternativeEffects of Diets Including Different Levels of Protein and Supplemented with ProbioticEnzyme on Performance and Eggshell Quality of Laying Quailsen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempSelçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Konya, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage236en_US
dc.identifier.endpage241en_US
dc.relation.journalTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster