Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAtabey, Selma
dc.contributor.authorGürdoğan, Arzu
dc.date.accessioned2020-11-20T17:49:57Z
dc.date.available2020-11-20T17:49:57Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1309-0712
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.20491/isarder.2018.472
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TXpBMU9EVTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8358
dc.description.abstractMutfak kültürünün bir destinasyonun ya da ülkenin en önemli miraslarından biri olduğu yeni yeni fark edilmektedir. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Günümüzde gastronomi kültürü nedeniyle ziyaret edilen ve marka haline gelmiş şehirler ve ülkeler vardır. Turistlerin ziyaret ettikleri ülkelerde mutfak kültürünü tanımak istedikleri bilinmektedir. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almakta ancak bu potansiyeli değerlendirememektedir. Türkiye'nin gastronomi değerlerini tanıtmak ve korumak gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı mutfak çalışanlarının yöresel mutfak algılarının pazarlama faaliyetlerine etkisinin araştırılmasıdır. Çalışanların demografik özelliklerinin pazarlama faaliyetleri üzerinde bir farklılık yaratıp yaratmadığı da incelenmiştir. Araştırmada, çalışanların yöresel mutfak algılamalarının orta düzeyde ve olumlu yönde olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIt is noticed that it is one of the most important heritage of the country or a destination of the kitchen culture. The way society lives, it reflects the diet of the community. Today, there are cities and countries that have been visited and branded because of the culture of gastronomy. It is known that tourists want to know culinary arts in the countries they visit. Turkish cuisine is one of the most important cuisines of the world, but it does not evaluate this potential. to promote and protect the values of Turkey's gastronomy is required. The purpose of this study is to investigate the effect of kitchen workers on the marketing activities of local kitchen perceptions. It has also been investigated whether the demographics of employees create a difference in their marketing activities. In the survey, it was determined that employees perceived local kitchen perceptions to be moderate and positive.en_US
dc.item-language.isoturen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.titleMutfak Çalışanların Yöresel Mutfak Algılamalarının, Uyguladıkları Pazarlama Faaliyetlerine Etkisi: Marmaris Örneğien_US
dc.item-title.alternativeThe Effect of Regional Cuisine Perceptions of Cuisine Employees on Marketing Activities: Marmaris Sampleen_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmenten_US
dc.contributor.departmentTempMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Muğla, Türkiye; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Muğla, Türkiyeen_US
dc.identifier.doi10.20491/isarder.2018.472
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage256en_US
dc.identifier.endpage270en_US
dc.relation.journalİşletme Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster