Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞaşı, Hüseyin
dc.contributor.authorSaıdu, Mohammed
dc.date.accessioned2020-11-20T17:50:38Z
dc.date.available2020-11-20T17:50:38Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2149-3596
dc.identifier.issn2149-3596
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.22531/muglajsci.346772
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr//makale/TWpreU5qWXlNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12809/8569
dc.description.abstractThe meat productivity of chub (Squalius cephalus) and the relationship between various organs of the body were determine after catching 153 fish samples from upper Akcay River, South Aegean Region between June 2012 and May 2013. In this study, the following results are obtained; percentage of head weight 16.00%, visceral weight 9.90%, fins weigh 6.30% and Meat productivity 67.10%. Depending on their age between I and VII, chub population meat efficiency percent was determined as 64.44; 66.86; 70.63; 71.73; 71.31; 71.01 and 67.60 respectively. These results show that meat production increased as the age increases. It was later proposed to catch fish that have reach maturity age and are larger than 16,20cm length. Results showed that meat productivity of fish was increased after age V. in this river.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada Güney Ege Bölgesi’nde Büyük Menderes havzasındaki Akçay’ın üst kısımlarından yakalanan 153 adet tatlısu kefali (Squalius cephalus)’nin et verimliliği ile çeşitli vücut organları arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Bu tür yörede ekonomik öneme sahiptir. Yapılan araştırma sonucunda, yüzdelik olarak ortalama baş ağırlığı oranı %16.00; iç organların ağırlığı %9.90; yüzgeç ağırlığı %6.30 ve et randımanı %67.10 olarak bulunmuştur. Tatlısu kefali populasyonunun I-VII yaşları arasındaki et verimliliği, yüzde olarak sırasıyla 64.44; 66.86; 70.63; 71.73; 71.31; 71.01 ve 67.60 olarak belirlenmiştir. Buna göre, yaş arttıkça et randımanın da arttığı görülmektedir. Balıkların eşeysel olgunluğa eriştikten sonra 16.20 cm’ye ulaştıktan sonra yakalanması önerilebilir. Çalışma sonuçları bu nehirde yakalanan balıkların et verimliliğinin V. yaşından sonra arttığını göstermiştir.en_US
dc.item-language.isoengen_US
dc.item-rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.subjectMatematiken_US
dc.subjectFizik, Matematiken_US
dc.subjectFizik, Nükleeren_US
dc.subjectİstatistik ve Olasılıken_US
dc.subjectBilgisayar Bilimleri, Bilgi Sistemlerien_US
dc.subjectMühendislik, Hava ve Uzayen_US
dc.subjectMühendislik, Biyotıpen_US
dc.subjectMühendislik, Kimyaen_US
dc.subjectİnşaat Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendislik, Elektrik ve Elektroniken_US
dc.subjectÇevre Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendislik, Jeolojien_US
dc.subjectİmalat Mühendisliğien_US
dc.subjectMühendislik, Makineen_US
dc.subjectMühendislik, Petrolen_US
dc.subjectOrman Mühendisliğien_US
dc.subjectMaden İşletme ve Cevher Hazırlamaen_US
dc.subjectNanobilim ve Nanoteknolojien_US
dc.subjectNükleer Bilim ve Teknolojisien_US
dc.subjectRobotiken_US
dc.subjectTelekomünikasyonen_US
dc.titleCHARACTERISTICS OF MEAT PRODUCTIIVITY IN CHUB, Squalius cephalus (L., 1758) FROM UPPER AKCAY RIVER, BUYUK MENDERES BASIN (TURKEY)en_US
dc.item-title.alternativeBÜYÜK MENDERES HAVZASI AKÇAY’IN ÜST KISMINDAKİ TATLISU KEFALİ, Squalius cephalus (L., 1758) ET VERİMLİLİĞİ ÖZELLİKLERİ (TÜRKİYE)en_US
dc.item-typearticleen_US
dc.contributor.departmentMÜ, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorŞaşı, Hüseyin
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage4en_US
dc.relation.journalMugla Journal of Science and Technologyen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster